Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 05 Νοεμβρίου 2013 12:21

Ψυχραιμία παιδιά!

Γράφτηκε από την

   της Ευγενίας Ηλιοπούλου

Η θυσία είναι η πρωταρχική τελετή μέσω της οποίας οι άνθρωποι κέρδιζαν την εύνοια των θεών και ιεροποιούνταν. Η ετοιμολογία της λέξης sacrifice (sacre  ιερό sacer latin  face  ποίηση δηλαδή κάνω facio latin) ..

λέει πολλά (Dan Brown-The lost symbol). Η κατάσταση είναι πάρα πολύ σοβαρή και η θυσία, για οποιαδήποτε αίτια ,από όπου και να προέρχεται, θέλει σεβασμό και μεγάλη προσοχή. Εύκολα μπορούν να ανάψουν τα αίματα και να ξεκινήσει μία βεντέτα χωρίς τελειωμό. Τρομοκρατική επίθεση; Προβοκάτσια  ;Συμβόλαιο θανάτου;

Τα αίματα εύκολα ανάβουν χωρίς να έχουμε όλα τα στοιχεία του προβλήματος. Κανείς δεν ξέρει ποιος και για τι το έκανε. Ψυχραιμία και αποφυγή προχειρότητας στην προσέγγιση. Απαιτείται αντικειμενική εκτίμηση την τωρινής δολοφονίας. Μακριά από τις εντάσεις και τις επιπόλαιες εκτιμήσεις. Η βία γεννάει βία και από κάθε μέτωπο κάποια μάνα θα κλάψει για το παιδί της. Εμείς οφείλουμε να το σεβαστούμε και να προσέξουμε να μην παρασυρθούμε από τα γεγονότα. Όπως πάντα αναρωτιόμαστε για τι τώρα; Η δολοφονία του Π. Φύσσα δεν πήρε, ακόμα ,την τελική ευθεία σε ότι αφορά στην τιμωρία των πραγματικών εκτελεστών. Για τι τώρα έχουμε δύο νεαρά θύματα από την Χρυσή Αυγή; Ποιος έχει να κερδίσει από την αύξηση της έντασης ;ποιος θα εκμεταλλευτεί την αναταραχή και την διατάραξη της κοινωνικής ''ηρεμίας''; Ο τόπος, ο χρόνος και η μεθοδολογία της εκτέλεσης προκαλεί πολλά ερωτηματικά ως προς την σκοπιμότητα της εν ψυχρώ δολοφονίας των δύο ανθρώπων. Επίσης μετράει και η επιλογή  της πολιτικής συγκυρίας.

Ψυχραιμία παιδιά! Θέλει μεγάλη προσοχή και κυρίως καθαρό μυαλό! Ο Νταν Μπράουν, τονίζει ότι παρότι η τελετή της θυσίας έχει εγκαταλειφτεί εδώ και αιώνες η δύναμη της παραμένει. Υπάρχουν πολλοί που θέλουν τις θυσίες όμως πολλοί περισσότεροι  τις καταδικάζουν. Το να χάσεις την ζωή σου  για μία ιδεολογία  και να γίνεις ,εν μία νυκτί, ήρωας ίσως να είναι θεμιτό για κάποιους θερμόαιμους. Το σίγουρο είναι  ότι κανένας δεν θέλει να μετράει νεκρούς χωρίς να ''εκμεταλευτεί'' το γεγονός. Αυτό που ζούμε μας προβληματίζει και δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κανένα σενάριο. Η Αστυνομία οφείλει να ψάξει όλα τα ενδεχόμενα και να αναλύσει με ψυχραιμία και επαγγελματισμό όλα τα στοιχεία αυτής της δολοφονικής επίθεσης. Το αν είναι τρομοκρατική επίθεση η ξεκαθάρισμα λογαριασμών  θα το αποδείξουν τα αδιάσειστα στοιχεία στο χώρο της επίθεσης. Το πιο εύκολο είναι να βγάλεις τα μαχαίρια και να ορμήξεις στο πλήθος. Το δύσκολο είναι να αποφύγεις τα πρόωρα και πρόχειρα συμπεράσματα και να περιμένεις να λάβει θέση η δικαιοσύνη και να τιμωρήσει τους θήτες.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 05 Νοεμβρίου 2013 12:29
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.