Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2013 11:29

Που το ''πάει'' η Ενωση των αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης;

Γράφτηκε από τον

του Σπύρου Κουταβα

Ο πρώην υπουργός Π. Κουκουλόπουλος με δήλωσή του αποδοκίμασε το προεδρείο της Ενωσης Αστυνομικών υπαλλήλων Κοζάνης. Οι τελευταίοι αρνήθηκαν  να προσέλθουν στην σύσκεψη που οργανώθηκε στην Περιφερειακή διεύθυνση της Αστυνομίας για τα προβλήματα των ένστολων,

με την αιτιολογία ότι «αρνείται να συναντηθεί με πολιτικούς που ψήφισαν τα μνημόνια».
Στην σύσκεψη παραβρέθηκαν το σύνολο των στελεχών της αστυνομίας συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι από τους αξιωματικούς και την ΠΟΑΣΥ, χωρίς όμως την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης.  ''Η άρνηση της Ένωσης να προσέλθει στη συνάντηση φανερώνει αδιαφορία για τα προβλήματα των Αστυνομικών, ακραία αντιδημοκρατική αντίληψη που υπονομεύει τους θεσμούς και σε κάμμυα περίπτωση δεν εκφράζει την πλειοψηφία των Αστυνομικών στον τόπο μας που χρόνια τώρα είναι αφοσιωμένοι στο έργο τους'' δηλώνει ο Π. Κουκουλόπουλος.

Περιφρονούν απαξιωτικά το θεσμό του βουλευτή

Η περιφρονητική διάθεση, η απαξιωτική συμπεριφορά  σε ορισμένους από τους εκπροσώπους του Ελληνικού κοινοβουλίου είναι γνωστή και απ'οτι φαίνεται τείνει  να γίνει χαρακτηριστικό γνώρισμα της εγχώριας συνδικαλιστικής Ένωσης.  Να θυμίσω ότι πριν από μερικούς μήνες οι ίδιοι συνδικαλιστές της Κοζανίτικης Ένωσης Αστυνομικών αρνήθηκαν να παραστούν σε εκδήλωση που οργάνωσε η ΠΟΑΣΥ για την βράβευση της κ. Τσολερίδου μητέρας αστυνομικού που κράτησε το πλακάτ ''και οι αστυνομικοί έχουν μάνες'' με αφορμή την υπόθεση της ληστείας στο Βελβεντό, έξω από το δικαστικό Μέγαρο Κοζάνης. Μάλιστα τότε φαίνεται να δήλωσαν στην Ομοσπονδία τους που οργάνωσε την τιμητική εκδήλωση, ότι αρνούνται να συνυπάρξουν με βουλευτές και άλλα πρόσωπα που έχουν στηρίξει το μνημόνια και θα αναγκαστούν να καταγγείλουν την εκδήλωση. Προκειμένου να αποφθεχθούν αρνητικές εντυπώσεις στην κοινή γνώμη για την εικόνα της αστυνομίας μετά την θετική εξέλιξη με τις συλλήψεις των τρομοκρατών της ληστείας του Βελβεντού, η εκδήλωση με την σύμφωνη γνώμη και της ηγεσίας της Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε τελικά στην Βέροια, όπου παραβρέθηκε το σύνολο του πολιτικού κόσμου. Στελέχη του υπουργείου Προστασίας του πολίτη και συνδικαλιστές της ΠΟΑΣΥ εξέφραζαν την δυσφορία τους για την στάση της τοπικής Ένωσης.

Πρόκειται για την μοναδική συνδικαλιστική οργάνωση εργαζομένων στην χώρα που έχει τέτοια απαξιωτική και περιφρονιτική συμπεριφορά σε εκπροσώπους του Ελληνικού κοινοβουλίου. Εάν σκεφθεί κανείς ότι τα μέλη της δεν είναι απλά εργαζόμενοι του σωματείου φορτοεκφορτωτών αλλά αστυνομικοί που διαθέτουν όπλο, συγκεκριμένη εξουσία  και με βάση το σύνταγμα έχουν συγκεκριμένο ρόλο στην εφαρμογή των νόμων και της τάξης της χώρας πρέπει να προβληματίσει δεόντως η στάση τους και οι πρακτικές τους. Αναρωτιέμαι τι να συμβαίνει άραγε όταν ένας ανυπεράσπιστος πολίτης ακόμη και παραβατικός η παράνομος μετανάστης πέφτει στα χέρια ανθρώπων με τέτοιες περιφρονητικές νοοτροπίες σε πρόσωπα που υπηρετούν τους θεσμούς.

Η μήνυση στην Κανέλλη

Το στυλάκι του σκληρού και δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου προσπάθησαν να υιοθετήσουν νωρίτερα  με την μήνυση που κατέθεσαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κοζάνης κατά της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη.  Σύμφωνα με την μήνυση, σε τηλεοπτική εκπομπή γνωστού καναλιού λίγες μέρες μετά τον βίαιο προπηλακισμό της από τον Χρυσαυγίτη βουλευτή Η. Κασιδιάρη, αποκάλεσε «φασιστοτσόγλανους» ορισμένους αστυνομικούς. Δεν ξέρω εάν μετά τις τελευταίες εξελίξεις - με τους δεκάδες επίορκους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ σε όλη την Ελλάδα να έχουν συλληφθεί από τους αδιάφθορους γιατί έκαναν τα στραβά μάτια η συμμετείχαν ενεργά στις μπίζνες και τις εγκληματικές επιχειρήσεις της Χρυσής Αυγής, οι λαλίστατοι συνδικαλιστές έχουν αλλάξει άποψη. Τι πιστεύουν άραγε υπάρχουν τέτοιοι  αστυνομικοί όπως τους ονόμασε η κ. Κανέλλη;

Αλήθεια, υπάρχουν περιπτώσεις στην Κοζάνη και την Δυτική Μακεδονία εύνοιας, ανοχής, και υποστήριξης ''καταδρομικών'' επιχειρήσεων της  Χ.Α. από την πλευρά της αστυνομίας η συγκεκριμένων αστυνομικών οργάνων; Να θυμίσω ότι στα μέσα του Ιουλίου 2013 μια ομάδα από 60 χρυσαυγίτες έκαναν ανενόχλητοι  κατάληψη για 30 λεπτά στο Τελωνείο της Νίκης στην Φλώρινα και πραγματοποιούσαν ελέγχους των διερχόμενων οχημάτων. Αλήθεια,  η αστυνομία τι έκανε για την κατάληψη μιας εισόδου της χώρας;

Δικαιολογίες για να μην πάνε στον Εβρο

Πριν από ένα χρόνο βομβάρδιζαν καθημερινά με δελτία τύπου τα δημοσιογραφικά γραφεία ότι θα κινδυνεύσει η ασφάλεια  και η ήρεμη οικογενειακή ζωή των ''νοικοκυραίων'' στην Δυτική Μακεδονία, γιατί ορισμένοι εκ των συναδέλφων τους θα πήγαιναν εκτάκτως για ολιγόμηνη παραμονή στον Έβρο, στα πλαίσια της καταπολέμησης της παράνομης  εισόδου στην χώρα μεταναστών. Επιστράτευσαν μέχρι και αυτοδιοικητικούς με ''δεκάρικους'' λόγους και ανακοινώσεις για όσους ενθυμούνται την κωμωδία με τα ψηφίσματα και τις δηλώσεις αντιπεριφερειαρχών και δημάρχων, ότι θα κινδυνεύσουν τάχα μου οι τοπικές κοινωνίες. Στην συνέχεια επιστρατεύθηκε το ''βαρύ πυροβολικό'' η βουλευτής των ΑΝΕΛ κ. Ραχήλ Μακρή όπου με τις απανωτές ερωτήσεις της στην βουλή  θέλησε να αποδείξει ότι ''αυξάνεται'' η εγκληματικότητα στην περιοχή εν τη απουσία αστυνομικών στον Έβρο. Μπούρδες. Τίποτα τέτοιο δεν συνέβη και τα στοιχεία για την εγκληματικότητα στην περιοχή που δημοσίευσε η Περιφερειακή διεύθυνση αστυνομίας λένε το αντίθετο.

Και στο τέλος το καλύτερο, όπου προσπάθησαν να  πουν στους πολίτες  ότι ''οι συνάδελφοί μας στον Έβρο εκτίθενται σε κίνδυνο, ...Δεν μπορεί να χρησιμοποιείς μη νηολογημένα σκάφη για πραγματοποίηση επιχειρήσεων στον Έβρο, δημιουργώντας κινδύνους για όλους τους επιβαίνοντες. Δεν μπορείς να βάζεις πάνω σε σκάφος προσωπικό που δεν έχει εκπαίδευση για τέτοιου είδους επιχειρήσεις.'' (14 Αυγούστου 2012 http://eayk.gr/?p=194). Ο πρωτοφανής ισχυρισμός ότι κινδυνεύει η ζωή τους γιατί κάποιοι ελάχιστοι εξ αυτών περιπολούν με βάρκα και σωσίβια γιλέκα  προκαλεί το δημόσιο αίσθημα και την νοημοσύνη των πολιτών.

Απειλές σε όσους τους ασκούν κριτική

Με αφορμή την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις συλλήψεις νεαρών στην Κοζάνη, ανάμεσα στα άλλα απειλούσαν δημοσιογράφους και ΜΜΕ για την στάση τους και τα σχόλια τους λέγοντας ότι : '' ..δηλώνουμε έτοιμοι, να ασκήσουμε κάθε νόμιμο μέσο και να προσφύγουμε ενώπιον ποινικών και αστικών δικαστηρίων, σε περίπτωση που διαπιστωθεί καθ' οιονδήποτε τρόπο παραβίαση των ατομικών δικαιωμάτων και προσβολή της προσωπικότητας οποιουδήποτε μέλους μας, είτε μέσω του διαδικτύου, είτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.

Για την ιστορία. Το Σεπτέμβριο του 2012 στην κινητοποίηση που οργάνωσε η Ένωση Αστυνομικών υπαλλήλων  στην κεντρική πλατεία Κοζάνης τα παθιασμένα χειροκροτήματα  των ολίγων αστυνομικών της πλατείας κέρδισαν ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής και η βουλευτής των ΑΝΕΛ Ραχήλ Μακρή (ντυμένη πυροσβέστης) που χαιρέτησαν την εκδήλωση.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2013 11:50
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Πτυχιούχος της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Για 15 χρόνια ανταποκριτής στην Δυτική Μακεδονία του Mega channel, και για 12 χρόνια στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Περαστικός  από το ημερήσιο Βήμα την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και για δύο χρόνια στην εφημεριδα  ΕΞΟΥΣΙΑ. Μεγαλύτερο διάστημα στις περιφερειακές τηλεοράσεις  West channel και  Flash tv

Βρέθηκε κοντά στα γεγονότα της κρίσης στα Βαλκάνια. Την  Αλβανική εξέγερση  του 1997, τους βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο, το κύμα προσφύγων που δημιούργησε ο πόλεμος, και την Αλβανόφωνη εξέγερση στα Σκόπια με τους βομβαρδισμούς στο Αρατσίνοβο εως την Συμφωνια της Οχρίδας (1999-2001).

Κείμενα του στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί σε αρκετές εφημερίδες της Περιφέρειας, ''Θάρρος, Πτολεμαίος και Πρωινός Λόγος''. Έχει γράψει τα κείμενα σε 9 ντοκιμαντέρ εκ των οποίων ένα συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Από τους βασικούς δημιουργούς της εφημερίδας vetonews.gr, όπου έχει την δική του στήλη στο editorial. 

Ορισμένα απο τα ρεπορτάζ στο ΑΠΕ ΜΠΕ, Mega, την Ελευθεροτυπία και οι έρευνες στο vetonews.gr έγιναν πρωτοσέλιδα στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ; Συνθηματικό »