Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2013 16:30

Ο ‘’λαϊκοκιτρινισμός’’ και το περίπτερο της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας

Γράφτηκε από τον

του Σπύρου Κουταβά

Είναι γνωστό ότι  η Περιφέρεια δυτικής Μακεδονίας εδώ και πολλά χρόνια συμμετέχει με δικό της  περίπτερο σε διάφορες Εκθέσεις όπως την ''Filoxenia'' στην Θεσσαλονίκη το Τουριστικό πανόραμα στην Αθήνα,  στην Εμποροβιοτεχνική έκθεση Δυτικής Μακεδονίας και με μικρότερη

παρουσία σε διάφορες άλλες εκθέσεις κλαδικού χαρακτήρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Κάποιοι το είπαν και πέρσι, το επαναλαμβάνουν κάποιοι και φέτος, όπως  ο περιφερειακός σύμβουλος της αντιπολίτευσης κ. Ε. Σημανδράκος, ότι δαπανώνται πολλά χρήματα  -19.000 € - για το Περίπτερο της Περιφέρειας στην Εμποροβιοτεχνική Έκθεση στα Κοίλα Κοζάνης, ''την στιγμή που ο κόσμος πεινάει και βαρυγκωμεί υπό το βάρος της οικονομικής κρίσης''. Μάλιστα ζητά την ανάκληση της απόφασης δηλαδή να μην συμμετέχει η Περιφέρεια στην Έκθεση στα Κοίλα.

Σημειωτέον η απόφαση της δαπάνης των 19.000 € ψηφίστηκε ομόφωνα από την Οικονομική Επιτροπή με ορισμένες υποσημειώσεις της αντιπολίτευσης  δηλαδή των Συμβούλων Π. Θεοδωρίδη, Ψευτογκά και Βασίλη Κούτσιανου. Περιλαμβάνει την ενοικίαση του χώρου της Έκθεσης 4.500 €, ενώ τα υπόλοιπα χρήματα προβλέπουν την κατασκευή Περιπτέρου παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής με τον όρο ότι το  ίδιο περίπτερο με  μεταφορικά έξοδα της Περιφέρειας να στηθεί εκ νέου τον Νοέμβριο και στην έκθεση Filoxenia της Θεσσαλονίκης. Δηλαδή για την Filoxenia 2013 δεν θα χρειασθεί κατασκευή νέου περιπτέρου.

Δεν ξέρω πόσο ορθή είναι η ιδέα, ότι λόγω κρίσης η Περιφέρεια δεν πρέπει να συμμετέχει σε γεγονότα που έχουν Θεσμικό και Οικονομικό χαρακτήρα ανεξαρτήτως εμβέλειας και μεγέθους όπως η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση των Κοίλων, την Filoxenia και το Τουριστικό πανόραμα. Αυτό που πιστεύω είναι το θέμα θα πρέπει να έχει μελετηθεί και να έχει αξιολογηθεί από τα στελέχη της Περιφέρειας  -  και όχι από τους δημοσιογράφους και τους Περιφερειακούς συμβούλους - που υπηρετούν και σχεδιάζουν τα ζήτημα της προβολής, που; σε ποια γεγονότα ; και για ποιο λόγο πρέπει να συμμετέχει η περιφέρεια. Επίσης θα πρέπει να υπάρχει και μία Οικονομική μελέτη πιλότος για την δαπάνη περιπτέρων προβολής για να αποφεύγονται χρηματοδοτικές ακροβασίες.

Η απουσία της Περιφέρειας από την Έκθεση των  Κοίλων δεν θα έβρισκε καταρχήν σύμφωνους το ΕΒΕ Κοζάνης, τον επιχειρηματικό κόσμο και φυσικά το Εκθεσιακό κέντρο Δυτικής Μακεδονίας. Ας σκεφτούν ορισμένοι την Έκθεση της Θεσσαλονίκης χωρίς τα περίπτερα δημοσιότητας ορισμένων υπουργείων. Εάν τα χρήματα που δαπανώνται για το περίπτερο της Έκθεσης  για ορισμένους θεωρούνται  πολλά ας φροντίσουν να ζητήσουν την συμμετοχή με πιο  χαμηλούς προϋπολογισμούς. Εάν υπάρχει θέμα διαφάνειας και ορθής διαχείρισης των προϋπολογιζόμενων χρημάτων, υπάρχουν εργαλεία ελέγχου στην Οικονομική επιτροπή και στο περιφερειακό συμβούλιο που μπορούν να ενεργοποιηθούν. Ορθώς υπάρχει καχυποψία στους πολίτες για τα ζητήματα δημοσιότητας και προβολής αφού η Περιφέρεια έχει αμαρτωλό παρελθόν.

Όταν σε κάθε συνεδρίαση της Οικονομικής επιτροπής ψηφίζονται εγκρίσεις δαπανών που ξεπερνούν τα 2 εκ € είναι ύποπτο έως και υποκριτικό να εγείρονται ζητήματα για την δαπάνη των 19 χιλ € του τουριστικού περιπτέρου όταν μάλιστα έχει ψηφιστεί ομόφωνα από την Οικονομική Επιτροπή. Μάλιστα ο  κ. Σημανδράκος ως πρώην μέλος της Οικονομικής επιτροπής  έχει ψηφίσει ουκ ολίγες φορές γενναίες χρηματοδοτήσεις  Γιορτών, Πανηγυριών, πολιτιστικών  συλλόγων και διαφόρων άλλων εκδηλώσεων  στην περιοχή του Βοϊου όπου κατάγεται και ψηφίζεται. Η στρακαστρούκα επιστολή Σημανδράκου στον Δακή και τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου έγινε χωρίς να έχει γνώσει ο επικεφαλής της παράταξης κ. Παπαϊορδανίδης ο οποίος φέρεται  ενοχλημένος από τους προσωπικές επικοινωνιακές τακτικές του συμβούλου του. Για προσωπική πολιτική στρατηγική και λόγους αυτοπροβολής κάνουν λόγω και οι συνάδελφοι του  μέλη της Οικονομικής Επιτροπής που αισθάνονται εκτεθειμένοι. Η  αγωνία αυτοπροβολής του συγκεκριμένου συμβούλου ξεπερνά κάθε φαντασία. Έφτασε στο σημείο στο κοντινό παρελθόν να τριγυρνά με κάμερα χειρός σε ''πανηγύρια και γιορτές'', να καταγράφει τον εαυτό του και να προωθεί το υλικό σε συγκεκριμένο σάϊτε που έχει αναλάβει την προσωπική του προβολή.

Στο βραχύ παρελθόν αντίστοιχος λαϊκοκιτρινισμός προέκυψε για τα έξοδα φιλοξενίας του Οικουμενικού Πατριάρχη. Με επιχειρηματολογία από τα ''ρυπαρά πρωτοσέλιδα της Αυριανής ''και τότε  επιχείρησαν κάποιοι να προσεγγίσουν  το θέμα των δαπανών νομίζοντας ότι ανακάλυψαν το μέγα πεδίο  αντιπολίτευσης στο Δακή. Ανέξοδοι μικροεντυπωσιασμοί.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2013 19:41
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Πτυχιούχος της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Για 15 χρόνια ανταποκριτής στην Δυτική Μακεδονία του Mega channel, και για 12 χρόνια στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Περαστικός  από το ημερήσιο Βήμα την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και για δύο χρόνια στην εφημεριδα  ΕΞΟΥΣΙΑ. Μεγαλύτερο διάστημα στις περιφερειακές τηλεοράσεις  West channel και  Flash tv

Βρέθηκε κοντά στα γεγονότα της κρίσης στα Βαλκάνια. Την  Αλβανική εξέγερση  του 1997, τους βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο, το κύμα προσφύγων που δημιούργησε ο πόλεμος, και την Αλβανόφωνη εξέγερση στα Σκόπια με τους βομβαρδισμούς στο Αρατσίνοβο εως την Συμφωνια της Οχρίδας (1999-2001).

Κείμενα του στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί σε αρκετές εφημερίδες της Περιφέρειας, ''Θάρρος, Πτολεμαίος και Πρωινός Λόγος''. Έχει γράψει τα κείμενα σε 9 ντοκιμαντέρ εκ των οποίων ένα συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Από τους βασικούς δημιουργούς της εφημερίδας vetonews.gr, όπου έχει την δική του στήλη στο editorial. 

Ορισμένα απο τα ρεπορτάζ στο ΑΠΕ ΜΠΕ, Mega, την Ελευθεροτυπία και οι έρευνες στο vetonews.gr έγιναν πρωτοσέλιδα στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Η μαύρη γάτα Πλήρης υποταγή »