Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2013 22:13

Ο αριστερός ή αλλιώς πίστευε και μη ερεύνα

Γράφτηκε από την

της Ευγενίας Ηλιοπούλου

Κυριακή μεσημέρι. Οι κάλπες άνοιξαν. Ο κόσμος, με τα δύσκολα ψηφοδέλτια, πάλλονταν ανάμεσα στο να ψηφήσει αμέσως ή να το ξανασκεφτεί αφού είχε περιθώρια μέχρι τις οχτώ το βράδυ. Να το συζητήσει το πράγμα. Να μην πάει τζάμπα η ψήφος.

Έξω έσκαγε ο τζίτζικας. Οι άνθρωποι της φύλαξης των εισόδων  αδειάζανε τα μπουκάλια νερού δύο δύο στα διψασμένα στόματα τους. Τα ταξί κατέβαζαν ψηφοφόρους με αποσκευές. Γύρω στους 1 700 σύνεδροι, αμέσως, μετά την ψήφιση θα επέστρεφαν στις απομακρυσμένες οικίες τους. Στην πλαϊνή πύλη σταμάτησε ένα μεγάλο σκούρο αυτοκίνητο. Αγριεμένες φάτσες και φωνές. Ο οδηγός, ισχυριζόμενος ότι ανήκει στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή, απαιτούσε να περάσει παρά την απαγόρευση εισόδου. Οι κανόνες ασφαλείας επέβαλλαν περιθώρια εισόδου μόνο στα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, και στους ανάπηρους η χειρουργημένους σύνεδρους. Ο κύριος επικαλέστηκε μία ιδιότητα που δεν του επέτρεπε να μπει. Ο φρουρός του τόνισε ότι δεν θα μπει και ότι πρέπει να παρκάρει πιο κάτω και να μπει πεζός. Ο οδηγός μάρσαρε όμως ο υπάλληλος έβαλε το σώμα του απέναντι φράζοντας την είσοδο. Αγριεμένος ο οδηγός υποχώρησε απειλώντας Θεούς και Δαίμονες ότι θα επιστρέψει και θα τιμωρήσει τον υπάλληλο. Σε δέκα λεπτά ακούστηκαν φωνές από την άλλη είσοδο. Ήταν ο ίδιος που είχε πήρε σβάρνα την καρέκλα, που του έφραζε την  είσοδο στο παρκινγκ, και μπήκε με το έτσι θέλω. Έφτασε πάλι κοντά στον υπάλληλο, επίμονα και υπεροπτικά ζητώντας  να παρκάρει κοντά στο κτήριο. Μαζεύτηκε κόσμος και οι φωνές αγρίεψαν. Φωνές που ενώθηκαν ισχυριζόμενες ότι ο εν λόγο κύριος, πρέπει να μπει επειδή είναι χειρουργημένος. Ψέμα αλήθειες ποιός ξέρει; Οι απειλές εκτοξεύονταν μία πίσω από την άλλη. Κατονόμασε φασίστα τον υπάλληλο που και δίκιο είχε και δύναμη δεν είχε, σαν εποχιακός  υπάλληλος που ήτανε. Μέχρι που άνοιξε η πύλη για την αφεντιά του δεν βγήκε από το αυτοκίνητο. Το συμβάν θεωρήθηκε λήξαν. Οι φωνές σταμάτησαν. Έμεινα με την απορία. Ήταν πράγματι άρρωστος ή έγινε  για να ανοίξουν οι πύλες; Άν ναι για τι δεν το δήλωσε από την αρχή;

Ο υπάλληλος δίκιο είχε, εντολές εκτελούσε όμως τα άκουσε και από πάνω. Να αφήσει τον αριστερό, που δήλωσε πολιτικό στέλεχος, και να μην ερευνήσει αν ήταν; Δούλευε μέχρι τις ενεά το βράδυ. Μαύρα λεφτά χωρίς ένσημα! Αηδιασμένος και  πικραμένος. Αυτός ούτε με ξέρει με βρίζει. Πως με αποκαλεί φασίστα;. Αριστερός και πτυχιούχος άνεργος είμαι. Πόσο χαρούμενος  ήμουνα που βρήκα αυτή την μαύρη δουλεία για το Ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ; Ξέρει ότι μετά γυρίζω στην ανεργία; Ο αριστερός ποδοπατά έναν υπάλληλο με την υπεροψία ανθρώπου που έχει δουλειά; Έκανε το γούστο του, πάρκαρε πρώτο τραπέζι  πίστα, δύο βήματα από την είσοδο. Σε ποιόν θα χρεωθεί η ΄΄νίκη΄; Επιτυχία του τσαμπουκά ή της αριστεράς; Πώς η αγένεια και η ασέβεια απέναντι σε κάποιον που εργάζεται ,μέσα στο λιοπύρι και την σκόνη, έχει σχέση με την αριστερά;

Να χαρώ ένα τέτοιο λαμπρό παράδειγμα. Αριστερού! Κρατήθηκα! .Απίστευτη υπομονή έκανα. Δεν του φώναξα ότι δεν έχει το δικαίωμα να αμαυρώσει  και να  ξευτιλίσει την αριστερά! Τον λυπήθηκα!

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2013 22:21
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.