Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 21 Ιουλίου 2013 07:26

Όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω

Γράφτηκε από την

της Ευγενίας Ηλιοπούλου

Στην εκκλησία αναγνωρίζεις εύκολα τους  κλέφτες , κάνουν τους μεγαλύτερους σταυρούς και  προσεύχονται μεγαλοφώνως (Κ. Ταβούκοκτσόγλου )

 

Η φωνή του αθίγγανου σου τρυπούσε τα αυτιά. Μεσημέρι, μέσα στην πυρακτωμένη Αθήνα  που πέφτεις πτώμα. Από την κούραση και από την ζέστη. Δύο ευρώ το καρπούζι. Δελεαστική τιμή. Σφάζει τα καρπούζια Εκεί στην πόρτα σου. Η μεζονέτα ΤΟΥΟΤΑ .Κάτω τα καρπούζια και πάνω, στα σανίδια η φαμελιά. Δύο στο ένα. Σπίτι και μαγαζί μαζί. Χωρίς κούραση και κόπο. Ποιός δεν θα τρέξει να αρπάξει το κελεπούρι;

Το έκτακτο διάγγελμα του κυρίου Σαμαρά ήταν στο σωστό timing.Ο πρωθυπουργός μας ήταν βαθύτατα συγκινημένος εκεί στο ΣΚΑΙ. Δύο στην τιμή του ενός. Σώζουμε (και παίρνουμε και ψήφους) και γεμίζουν τα ταμεία με εκατομμύρια. Δεν ήξερα ότι το θέμα του ΦΠΑ ήταν εθνικό και όχι θέμα Υπουργείου Οικονομικών. Τώρα και η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Εχθές μας επέτρεψαν να δούμε και την Βουλή. Περάσανε τα μέτρα, 153/140 αναλογία ψήφων με γρήγορες και συνοπτικές διαδικασίες. Έρχεται και ο ΄΄φίλος΄΄ από την Γερμανία και θα κλείσουν όλοι οι δρόμοι που πάνε στο κέντρο. Ούτε κατοχή να είχαμε! Μάταια μέτρα απέναντι στην ανεπιθύμητη επίσκεψη. Όλοι ξέρουμε ότι ο κόσμος θα ξεσηκωθεί. Όλοι ξέρουμε ότι ο ΄΄καλεσμένος΄΄ έρχεται για να μαζέψει ψυφαλάκια για πάρτι του. Δόθηκε λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας; Ο κόσμος, που δεν έχει να πληρώσει τα λειτουργικά έξοδα της οικογένειας του, θα βγαίνει κάθε ημέρα να φάει έξω!.Ο Σαμαράς το παρουσίασε σαν προσωπική του επιτυχία αλλά έσπευσε, να μοιραστεί την δόξα και ο εύσωμος. Μαζί σφάζουν τα καρπούζια, παρντόν τους Έλληνες! Σαμπάνια ανοίξαμε επειδή μας δώρισαν την μείωση του φόρου στο 13%. Κελεπούρι! Ορμήστε όλοι στις ταβέρνες και στα παραλιακά κέντρα. Τώρα κληρώνει το λαχείο και θα γεμίσουν τα ταμεία μας λεφτά. Σώζεται η Ελλάδα μας επειδή ήμασταν καλά παιδιά και δεν αντιδράσαμε στα καινούργια μέτρα. Αυτά που δεν θα έρχονταν αλλά ήρθαν και στρογγυλοκάθισαν. Η προτροπή του αυτονόητου (το να δώσουμε και να πάρουμε αποδείξεις) με αμφίβολη διάρκεια στο χρεώνει (αν δεν είσαι καλό παιδί θα σου πάρω πίσω το δώρο).

Ζούμε πολύ παράξενες καταστάσεις. Η Βουλή των Ελλήνων μεταμορφώθηκε σε μπαρ στο λιμάνι. Φτάσαμε να ακούσουμε τον κύριο Γεωργιάδη να προσπαθεί να συνετίσει την Χρυσή Αυγή. Ακούσαμε και την πρόταση επαναφοράς στην τάξη από τους γεμάτους μούσκουλα εθνικόφρονες. Ποιός ποιόν θα κρεμάσει και ποιός ποιόν θα βρίσει πιο χυδαία.

Στην εκκλησία αναγνωρίζεις εύκολα τους  κλέφτες, κάνουν τους μεγαλύτερους σταυρούς και  προσεύχονται μεγαλοφώνως. Έτσι και στην Βουλή και στην πολιτική ζωή μας. Ποδοπατούνται ποιός θα φανεί πιο σωτήρας από τον άλλον. Ελλάς το μεγαλείο σου!

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 21 Ιουλίου 2013 07:36
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.