Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 16 Ιουλίου 2013 09:33

Το σπασμένο τούβλο ή αλλιώς ο ήπιος εκφοβισμός

Γράφτηκε από την

 της Ευγενίας Ηλιοπούλου

Ένα σπασμένο τούβλο σπάει το παράθυρο. Ήταν ένας τρόπος, που συνέβαινε συχνά στο Μπέλφαστ, ώστε να μπορούν οι παραστρατιωτικοί όλων των αποχρώσεων να ελέγχουν τους ντόπιους, τίποτα το ιδιαίτερο,

τίποτα που να προκαλέσει αναστάτωση. Εκτός αν είσαι ο παραλήπτης! (Σ. Νέβιλ -Τα φαντάσματα του Μπέλφαστ)

Ο ήπιος εκφοβισμός μετακόμισε από το Μπέλφαστ στην Ελλάδα. Εδώ διεξάγεται ένας άτυπος πόλεμος ενάντια στους πολίτες. Αποτελεί πλέον καθημερινή τακτική της κυβέρνησης, μόνο που αντί για τούβλα  δεχόμαστε καινούργιους φόρους. Οι απλοί πολίτες αυτής της χώρας δέχονται μόνο σπασμένα τούβλα στα παράθυρα τους. Δέχονται καθημερινά έναν ήπιο εκφοβισμό της τάξεως: ΄΄ σκύψτε το κεφάλι σας και κρυφτείτε πίσω από τον φόβο, μην κουνηθείτε από τις θέσεις σας, μην κάνετε τίποτα για να μην μετατραπεί το σπασμένο τούβλο σε σωματική βία, σε ακρωτηριασμούς και σε θανάτους ΄΄. Για τι είναι οι μοναδικοί αποδέκτες όλων των μέτρων, των περικοπών των αδικιών και των απαιτήσεων των μνημονίων. Οι μόνοι που χάνουν την δουλειά τους, που κλείνουν τα σπίτια τους για να ξενιτευτούν, οι μόνοι που αυτοκτονούν  και στην πραγματικότητα οι μόνοι που πληρώνουν την νύφη.

Ο ήπιος εκφοβισμός αποτελεί πλέον καθημερινή τακτική της κυβέρνησης, μόνο που αντί για τούβλα εμείς δεχόμαστε φόρους και νομοθετικές ρυθμίσεις. Μετακινήσεις προσωπικού, απολύσεις, αναδρομικές  περικοπές και όλο το φάσμα της αδικίας και δεν υπάρχει επαγγελματικός κλάδος που να μην έχει αδικηθεί. Τα τζάμια μας τα σπάσανε και εμείς δεν κοιμόμαστε τα βράδια από την ανησυχία. Δεν μας λένε Κ.Μιτσοτάκη (έκανε απολύσεις και έχει τύψεις το παιδί) Έχουμε αϋπνίες επειδή ξέρουμε ότι θα έρθουν και άλλα τούβλα και θα μας απολύσουν. Καπιταλιστική κοινωνία, είναι με φτωχούς και πλούσιους.Υποτίθεται ότι ήμαστε όλοι ίσιοι μπροστά στον νόμο και την εφορία. Υποτίθεται  ότι όλοι ήμαστε  αποδέκτες των οικονομικών μέτρων για την σωτηρία της μάνας πατρίδας. Οι  ''εκλεκτοί του τόπου΄΄, που ούτε πληρώνουν τους φόρους και ούτε φοβούνται την εκποίηση της περιουσίας τους, ζούνε και βασιλεύουν χωρίς φόβο και πάθος. Είναι οι ΄΄φίλοι΄΄, οι επιχειρηματίες που  αντί για σπασμένα τούβλα δέχονται  μόνο δωράκια, καλάθια με κρασιά και πολλά λουλούδια από την οικονομική και πολιτική εξουσία του τόπου. Την ίδια στιγμή που τα ελληνικά νοικοκυριά επιβαρύνθηκαν με 2,6 δισ. ¤ από την επιβολή του χαρατσιού στα ακίνητα το 2012, η κυβέρνηση προχωρεί σε ευνοϊκές ρυθμίσεις προς τις off shore εταιρείες. Από τις 6.500 εξωχώριες εταιρείες στην Ελλάδα( που έχουν επιβεβαιώσει οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ) ότι έχουν στην κατοχή τους ακίνητα μεγάλης αξίας, οι 5.000 δεν καταβάλλουν στην Εφορία τον ειδικό φόρο επί των ακινήτων εδώ και χρόνια. Η απόλυση και η μετακίνηση προσωπικού στις υπηρεσίες εφοριών για τι γίνεται τώρα; Η αποδυνάμωση του ελεγκτικού μηχανισμού δεν  γίνεται εκ του πονηρού;Πως γίνεται μέσα από τις χαραμάδες  του ελέγχου να περνάνε μόνο τα μεγάλα ψάρια, οι μεγαλοκαρχαρίες και οι μόνοι που να  πιάνονται να είναι τα μικρά, οι μεροκαματιάρηδες;

Το σπίτι μας γέμισε γυαλιά και σπασμένα τούβλα και εμείς μετακομίσαμε στην αυλή. Τα κεφάλια μας είναι στολισμένα με τσιρότα αλλά δεν τα βάζουμε κάτω. Χάσαμε τον ύπνο μας επειδή μας απολύσανε αλλά δεν είπαμε την τελευταία μας λέξη. Συζητάμε και αποφασίζουμε την κοινή μας δράση ενάντια στην αδικία.Κάνει και δροσούλα τα βράδια!

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 16 Ιουλίου 2013 09:39
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Άνοιξα μανταρίνι! Ολη η Ελλάδα, μιά Μανωλάδα »