Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 18 Ιουνίου 2013 16:34

Το νησάκι του Αι Νικόλα

Γράφτηκε από την

 της Ευγενίας Ηλιοπούλου

Το  αντίκρυσα απέναντι από τα Ελληνικά, ένα μικρό χωριό στην  Βόρειο Εύβοια. Μετά από σχετική ταλαιπωρία ανάμεσα σε χωριά που ενώ βρίσκονται κοντά το ένα με το άλλο ο δρόμος που τα ενώνει, λόγω πολλών στροφών, θυμίζει λαβύρινθος.

Θαύμασα, για πολλοστή φορά την ευγένεια και την υπομονή των χωρικών που προσπαθούσαν να μας εξηγήσουν πώς να φτάσουμε και από πού θα περάσουμε. ένας κύριος μάλιστα στο χωριό Παπάδες ήθελε να μας καθοδηγήσει, στο σωστό δρόμο δηλαδή να πάμε στα Βασιλικά που ήταν το χωριό του. Εντυπωσιάστηκα, στο χωριό Παπάδες από τα δύο καλαίσθητα μεταλλικά γλυπτά στο προαύλιο της εκκλησίας που ήταν δημιουργία των μαθητών του τοπικού σχολείου. Τύφλα να έχει ο HenryMoorκαι ο Δ. Αρμακόλας. 

Φτάνοντας στα Ελληνικά πήραμε τα απαραίτητα για να πάμε στην θάλασσα. Μπροστά μας υπήρχαν δύο βουναλάκια από σκουπίδια και μαύρες σακούλες. Πιο κάτω η παραλία ήταν και καθαρή και αμμώδης. Η θάλασσα ήταν καταγάλανη  και ρηχή, ειδική για τα παιδάκια. Σε απόσταση περίπου 500 μέτρων ήταν ένα μικρό και πανέμορφο βραχώδες  νησί. Το νησάκι του Άγιου Νικόλα. Πάνω στα βράχια, ένα φρεσκοβαμμένο εκκλησάκι .Τα βουναλάκια από σκουπίδια ήταν αποτέλεσμα της εθελοντικής δουλειά των μαθητών της περιοχής. Αυτοί κάνανε σωστά την δουλειά τους με τον ενθουσιασμό της νιότης άλλοι ξέχασαν να κάνουν την δουλειά τους. Τα απορριμματοφόρα, επειδή δεν υπάρχουν λεφτά για τις βενζίνες δεν φτάνουν ,παρά μετά από ημέρες στο προορισμό τους. Όλοι το ήξεραν. .Ξένοι και ντόπιοι. Το μάθαμε και εμείς. Μουντζώσαμε και εμείς τους διοικούντες και τους υπευθύνους καθαριότητας.

Το μικρό αλλά επιβλητικό εκκλησάκι με μάγεψε. Κατάλευκο πάνω στα κόκκινα βράχια. Ο τέλειος συνδυασμός στην ελληνική ομορφιά. Βουνό και θάλασσα, ιστορία και παράδοση. Ανόθευτα συστατικά μιας διαχρονικής ταξιδιωτικής συνταγής που αποπνέει νοσταλγία. Κολύμπησα και ανέβηκα με δέος τα σκαλάκια. Έμεινα για λεπτά νοιώθοντας μία πρωτόγνωρη ηρεμία και μια απέραντη γαλήνη. Με καθήλωσε η απλότητα και η απόλυτη όμορφα του νησιού μέσα στην θάλασσα. Τα πεντακάθαρα νερό σε αντίθεση με του σάκους της παραλίας και το εκκλησάκι μπροστά στα μάτια μου έστειλε ένα μήνυμα. Όσο και μαύρα και άραχνα να είναι τα πράγματα γύρω μου πάντα μα πάντα θα   υπάρχει μία ελπίδα. Ή Ελλάδα ποτέ δεν παθαίνει !

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 18 Ιουνίου 2013 11:41
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Τα μπάνια του λαού στην Αιδηψό Πελάτες μου... »