Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013 11:28

Τα αβίαστα λάθη μας

Γράφτηκε από την

της Ευγενίας Ηλιοπούλου

Erarehumanum est. Όλοι στην καθημερινότητα μας κάνουμε μικρά και χαριτωμένα λαθάκια. Το ξέρουμε  και δεν χαλάμε την ζαχαρένια μας .Το ξέρουν και οι γύρω μας και δεν μας κακία.

Για τα αβίαστα λάθη έμαθα παρακολουθώντας το πρωτάθλημα του τένις στο RollandGarros.

Συναρπαστικά μάτς με διάσημους και ταλαντούχους αθλητές.Ωραίο τένις με το υψηλότερο επίπεδο των επιδόσεων.Το τένις είναι ένα  σπορ στο οποίο σπάνια θα δεις τατουάζ  στα σώματα των αθλητών.Ποτέ δεν θα δεις ανάρμοστες συμπεριφορές όπως γίνεται στο ποδόσφαιρο η στο μπάσκετ..

Τα καλά γυμνασμένα σώματα τρέχουν κυνηγώντας την δόξα και την νίκη. Game,set,backhand,forehand.Επαγγελματίες αθλητές που παλεύουν για την νίκη αλλά και για τα λεφτά. Πολύωρες και πολύπονες προπονήσεις με μέγιστη προσοχή στην δίαιτα και την διατήρηση της ψυχικής ηρεμίας . Αθλητές που εξαργυρώνουν  την κάθε νίκη με επώνυμα ρούχα, αθλητικές φόρμες και ακριβές διαφημίσεις. Η κάθε αθλητική φυσιογνωμία διαθέτει εκατομμύρια θαυμαστές και ''πουλάει'' μπροστά στις κάμερες την ικανότητα να μαγεύει το πλήθος. Η συγκέντρωση, η εμπειρία και η καλή σωματική κατάσταση αλλά κυρίως η ψυχική ισορροπία στηρίζουν καθοριστικά τις προσπάθειες τους. Ψυχραιμία και πειθαρχεία. Κανένας δεν χαρίζεται και οι αθλητές τα δίνουν όλα για όλα. Οι θεατές νοιώθουν ικανοποίηση επειδή βλέπουν ένα καταπληκτικό θέαμα. Πείσμα στη υπεράσπιση του τίτλου, τύχη και φυσικά ικανότητα αντοχής στο ψυχικό πόλεμο. Παίζουν μόνοι τους. Παράλληλα η επαφή με το κοινό που ανταμείβει με χειροκροτήματα και επευφημίες τους κόπους των αθλητών. Ένα συναρπαστικό πράγμα, όταν παρακολουθείς τις αναμεταδόσεις είναι οι στατιστικές των αθλητών. Πόσες νίκες στο πρώτο και το δεύτερο σέτ, πόσες βολές. Τα αβίαστα λάθη ακούγονται σημαντικά ,στην ανάλυση του τένις, αλλά ενώ στην Σαράποβα ήταν περισσότερα από της Αζάρενκα  τελικά  την νίκησε.

Ο Ράφα Ναδάλ έκανε περισσότερα από το Τζόκοβίτς αλλά τον νίκησε. Τα χρηματικά ποσά 1,500,000 ευρώ στους άνδρες, 60,000σε όποιον θα ηττηθεί στην τρίτη φάση και 21 000 σε όποιον μένει στην πρώτη φάση του αγώνα. ,Στο επαγγελματικό τένις αμείβονται πολύ καλά οι παίκτες  και τα ποσά  των αβίαστων λαθών  στο τένις παραμένουν εντυπωσιακά μεγάλα. Με εμάς, που κάνουμε τα αβίαστα λάθη, σε μόνιμη βάση  τι γίνεται ;

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013 11:35
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.