Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2013 09:30

Το κόκκινο πανί η αλλιώς τι τα ήθελες κυρά Ρ. μου ;

Γράφτηκε από την

"Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες'' François-Marie Arouet ο Βολταίρος (21 .11 1694 – 30 5. 1778)

της Ευγενίας Ηλιοπουλου

Μία κυρία αμφισβήτησε τον χορό του Ζαλόγγου "προκαλώντας για μια ακόμα φορά την εθνική μας μνήμη".

Μία κυρία αψήφησε την κατακραυγή των ειδικών επιμένοντας στην επιστημοσύνη των γραπτών της. Δεν είμαι ιστορικός και ούτε μπορώ να αμφισβητήσω την πανεπιστημιακή καριέρα της κυρίας Ρεπούση. Ξεχώρισε άχαρα με την διατύπωση συνωστισμού πριν λίγα χρόνια  και από εκεί και έπειτα είχε χαθεί για να ξαναβγεί. Δεν μου άρεσε αυτά που άκουσα αλλά θα ήθελα να ακούσω αυτά που λείε η ίδια και όχι αυτά που μου μεταφέρουν τα Μ.Μ.Ε.

Αυτό που διακρίνω όμως είναι η σκοπιμότητα στην κουραστική πλέον προβολή της εν λόγω κυρία. Πάντα αντιδρούσα στην υπερβολική έκθεση ατόμων στα εχθρικά φώτα της δημοσιότητας. Καχύποπτη  πια για το timing .Θέλω να καταλάβω για τι αντί να ασχοληθούμε με αυτά που μας πονάνε( εργασιακό, ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό, βιοτικό επίπεδο, υγεία, παιδεία ελευθερία)) αναμοχλεύουμε κακίες. Με ενοχλεί η καθημερινή επιθετική στάση απέναντι σε μία κυρία που λίγοι την ακούσανε και πολλοί την σχολιάζουνε.

Εδώ ο κόσμος καίγεται και εμείς χτενιζόμαστε. Αυτό που περιμένω να ακούσω είναι για τι μετά από τρία χρόνια στερήσεις και λιτότητα το χρέος μας παρέμεινε στο ίδιο επίπεδο. Που πήγαν οι θυσίες μας; Ποιος επωφελήθηκε από την υπερβολή  έκθεση στα Μ.Μ.Ε.; Ποιόν βολεύει η  ταύτιση της κυρίας Ρεπούση με ένα κόκκινο πανί που κρατάνε μπροστά στο ελληνικό ταύρο; Βαρέθηκα να ξεκινά η ημέρα μου με πληροφορίες σχετικά με την κυρία. Θεωρώ άνανδρη την αντιμετώπιση της από πάσης φύσης λαλίστατο και όχι πάντα σκεπτόμενο έλληνα αντί να την αφήσουνε στα έγκριτα χέρια των ειδικών επιστημόνων. Αυτά που αμφισβητεί η κυρία οφείλει να τα τεκμηριώσει και οι ιστορικοί οφείλουν να απαντήσουν με επιχειρήματα και όχι με ειρωνείες. Στην Ελλάδα ζούμε και ξέρουμε πόσο εύκολα ένα θέμα ΄΄ανάβει΄΄ για να πουλήσει καλύτερα στα έμπειρα χέρια των ξερόλα δημοσιογράφων. Η διπλή ιδιότητα της ίσως δικαιολογεί και την αγριότητα στην επίθεση. Δεν συμφωνώ μαζί της αλλά δεν είμαι ιστορικός και δεν δικαιούμαι να εκφέρω γνώμη δημόσια.

"Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες΄΄ Ο François-Marie Arouet ο Βολταίρος  εκδιώχτηκε για τις απόψεις του ,βίωσε  πολλές φυλακίσεις και εξορίες. Ο ίδιος  είχε χρησιμοποιήσει τουλάχιστον 178 ξεχωριστά ονόματα  κατά τη διάρκεια της ζωής του για  να αποφύγει  τις ποινές και τους διωγμούς. Η κυρία Ρεπούση τόλμησε. Έχει όρια η ανθρώπινη ελευθερία; Είμαστε ελεύθεροι να εκφράσουμε τις απόψεις άσχετα αν οι απόψεις μας και οι πράξεις μας θίγουν κάποιους ή πρέπει να τις  φιμώσουμε;  Ο Βολταίρος το έγραψε υπερασπιζόμενος την ελευθερία σκέψης και πνευματικής έκφρασης της οποίας ήταν υπέρμαχος αλλά ποτέ δεν το είπε σε κοινό ή σε κάποιο επίσημο έργο του.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2013 09:35
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Εμπόριο πατρίδας Μια τίμια ανθρώπινη συναλλαγή »