Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 08 Μαϊος 2013 09:44

Περάστε κόσμε η αλλιώς πουλάμε

Γράφτηκε από την

της Ευγενίας Ηλιοπούλου

Πέρασαν οι γιορτές. Άρχισαν  τα όργανα. Οι κυβερνητικοί μας επιμένουν να λένε ότι πάμε καλά άσχετα αν η πρώτη τους φροντίδα απευθύνεται στις τράπεζες. Οι ξένοι μας δώσανε τα εύσημα (έκθεση Δ.Ν.Τ.)για την πορεία της ελληνικής οικονομίας

και το πόσο καλά τα καταφέρνουμε να επιβιώσουμε αλλά μόνο εμείς ξέρουμε ότι η Ελλάδα μας  πουλιέται για μπίρ παρά. Ωραίο το ταξίδι στην Κίνα του κυρίου Σαμαρά  αλλά πάμε για να πουλήσουμε όχι για να κερδίσουμε. Πως μεταφράζει ο κύριος Χατζηδάκης αισιόδοξο ένα μήνυμα ενδιαφέροντος όταν  είναι φανερό ότι οι ξένοι αγοραστές τρέχουν επειδή οι τιμές πώλησης της Ελλάδας είναι απίστευτα χαμηλές; Τα  νησιά του Ιονίου που πουλιούνται σε τιμές κοψοχρονιά συμπεριλαμβάνουν και έμψυχο υλικό ή είναι μόνο τα βράχια; Η σκανδαλοθηρική Daily Mirror,  αναφέρει πως ο σεΐχης αγόρασε τα έξι ελληνικά νησιά με σκοπό να δωρίσει δύο σε καθεμία από τις τρεις συζύγους του, αλλά και να κατασκευάσει ιδιωτικές κατοικίες και για τα 24 παιδιά του. 8,5 εκατομμύρια ευρώ Ενδέχεται μάλιστα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα να «αγοράσει και τα 18 νησιά του συμπλέγματος των Εχινάδων, που είναι γνωστά για τις παρθένες παραλίες και τους ελαιώνες τους». Μπορώ να μην είμαι ανήσυχη όταν βλέπω ότι το τελευταίο 24ωρο τρία άτομα αυτοκτόνησαν στην Κρήτη; Μπορώ να μην κλαίω όταν 60.000 Ελληνες μετανάστευσαν στην Γερμανία τα τελευταία δύο χρόνια; Βιώνουμε την ύφεση, την λιτότητα και κυρίως τον εφιάλτη της ανεργίας. Πως να χαρώ όταν η χώρα μου ξεπουλιέται;

Όποτε βλέπω την χαμογελαστή φάτσα του κυρίου Στουρνάρα γεμάτος από ικανοποίηση νοιώθω ότι μου παίρνουν και τις τελευταίες ελπίδες για αξιοπρέπεια. Τα συγχαρητήρια του ΔΝΤ για την ανάκαμψη  είναι το κασεράκι στην φάκα όπου θα πιαστούμε για τα καλά! Η καταχρεωμένη Ελλάδα πρωτοστατεί στον αριθμό των ανέργων και  καταδίκασε  του κατοίκους της στην μιζέρια και την φτώχια. Οι ΄΄φίλοι΄΄ μας  σκοτώνονται να μας σώσουν αλλά δεν αναφέρουν τίποτα για τα λάθη που οι ίδιοι είχαν αναγνωρίσει ότι έχουν κάνει  στον προγραμματισμό και τις λύσεις για την  Ελλάδα. Δυστυχώς σε μας ισχύει αυτό το αρχαίο ρητό ΄΄Τα κάστρα πέφτουν από μέσα΄΄.

Δεν χρειαζόμαστε τους ξένους για να καταστραφούμε .Φτάνουν οι κυβερνητικοί μας με τις επιλογές τους. Οι πλούσιοι παραμένουν πλούσιοι και φοροδιαφεύγουν και οι μόνοι που πληρώνουν είναι οι φουκαριάρηδες οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι  και οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 08 Μαϊος 2013 10:00
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Τα μύδια έφεραν μηνύματα…(foto) Φοράς κλουβί; »