Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 30 Απριλίου 2013 13:02

‘Έχουν κάνει την αλητεία επιστήμη

Γράφτηκε από την

της Ευγενιας Ηλιοπούλου

Μεγάλη Εβδομάδα. Εβδομάδα των παθών. Στην Βουλή των Ελλήνων πέρασε το πολυνομοσχέδιο .Η τρικομματική κυβέρνηση ησυχάζει για λίγο.

Οι στόχοι της ''ανάπτυξης'' μας αρχίζουν και είναι εφικτοί. Με 168 «ναι», 123 «όχι» και ένα «παρών» η Ελλάδα μας οδεύει προς την επιτυχία. Όπως τονίζει ο κύριος Στουρνάρας  «ανοίγει τον δρόμο» για την εκταμίευση της παρακρατημένης δόσης διάσωσης ύψους 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ,. Ελληνικά :θα μεγαλώσουν τα χρέη μας ,οι τράπεζες θα αυξήσουν τα κέρδη τους και εμείς θα γίνουμε πιο φτωχοί αφού κάθε ημέρα που περνά μας φορτώνουν περισσότερα χρέη στην πλάτη.

  Μετά από τόσους μήνες χωρίς  να πληρωθούν οι εφημερίες μας ήρθε η μεγάλη ημέρα. Αυτά που μα χρωστούσαν (Δεκ 2012 έως και Μάρτης 2013) μας τα δίνουνε μαζεμένα για να μην καταλάβουμε την μπαμπεσιά. Να μην καταλάβουμε την κλοπή. Από την χαρά μας που επιτέλους βλέπουμε λεφτά δεν θα μετρήσουμε πόσα λείπουν. Κουτοπονηριά αλλά τι να πούμε εμείς οι γιατροί τι στιγμή που υπάρχουν πολλοί άλλοι εργαζόμενοι που δεν έχουν πληρωθεί και δεν θα πάρουν παρά ελάχιστα. Το κράτος το παρουσιάζει και σε στυλ μην μιλάτε εσείς οι προνομιούχοι που δεν θα χάσετε την δουλειά σας και έχετε το προνόμιο της  άμεσης επαφής με την δημόσια υγεία. Δηλαδή σε περίπτωση ανάγκης κάποιος θα σας προσέξει. Είναι γνωστή η αλληλεγγύη και η συναδελφική συμπαράσταση που ισχύει ανάμεσα στους λειτουργούς υγείας.

  Εδώ και τρία  χρόνια  το μόνο που βλέπουμε εμείς οι λειτουργοί υγείας είναι  περικοπές και  μειώσεις προσωπικού. Το μόνο που ακούμε από τα υπουργικά χείλη είναι υποσχέσεις για βελτιώσεις και παραμύθια. Το ΄΄θα΄΄ κυριαρχεί σε όλα τα επίπεδα. Ενίοτε κοκορεύεται  ότι αυξήθηκε κατά 40 % η προσέλευση του κοινού στο ΕΣΥ και μειώθηκαν οι χρεώσεις στα φάρμακα. Η πολιτική του Μνημονίου έχει οδηγήσει σε μείωση 32% της δημόσιας δαπάνης υγείας το 2012( σε σχέση με το 2009) , σε μείωση 52% της ιδιωτικής δαπάνης και σε μείωση 40% της συνολικής δαπάνης υγείας(από 22,5 δισ. ευρώ το 2009( 9,7% του ΑΕΠ) έπεσε στα 13,5 δισ. ( 6,4% του ΑΕΠ). Δεν βλέπει ότι το ΕΟΠΥΥ είναι σε τροχιά  χρεοκοπίας; Για τι ξεχνάει  ότι με τι ηλεκτρονικές ''τρικλοποδιές'' και τις  αλλαγές κωδικών    πολλοί συνάδελφοι αδυνατούν να γράψουν ηλεκτρονικές συνταγές. Έτσι  ο κόσμος αναγκάζεται να ξοδέψει από την τσέπη του για να πάρει τα απαραίτητα φάρμακα του και δεν μπαίνουν σε καμία ηλεκτρονική στατιστική. Δεν ξέρει για τις  τεράστιες ελλείψεις σε υλικά (από γάζες, σύριγγες και βαμβάκι μέχρι υλικά για χειρουργικές επεμβάσεις) που απορρέουν από την πιστή εφαρμογή του μνημονίου που επιβάλλει ρητά και κατηγορηματικά περικοπές;

  ‘Έχουν  κάνει την αλητεία επιστήμη'' Αυτά λες  όταν διαβάζεις το χαρτί της μηχανογράφησης σε ότι αφορά στην πληρωμή των εφημεριών μας. Αυτά σκέφτεσαι όταν ακούς τις περίπλοκες δικαιολογίες τους. ''Εργαζόμαστε αλλά τους χρωστάμε από πέρσι όταν μας πλήρωσαν κανονικά''. Όλα αυτά δεν μπορούν παρά να σου προκαλέσουνε μία τεράστια αηδία. Πετσοκομμένος μισθός, έντονη ναυτία και μία ακαταμάχητη όρεξη να μουντζώσεις τους πολιτικούς μας ! 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 30 Απριλίου 2013 23:14
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.