Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022 11:25

Ο Ζόραν Ζάεφ και το 5ο Road trip στην Πρέσπα

Μια ομάδα με 35 πληρώματα όλοι τους μέλη του 5ου Road trip που ξεκίνησε την Παρασκευή 24 Ιουνίου από την Θεσσαλονίκη, μέσα από δασικούς και ορεινούς δρόμους κατέληξε στις 26 Ιουνίου στην λεκάνη της Πρέσπας.

 Οι συμμετέχοντες μέσα από την of road περιοδεία τους περιηγήθηκαν στα βουνά και τα λιμναία Οικοσυστήματα της Φλώρινας αναζήτησαν τα αποτυπώματα της αρκούδας και τα ίχνη της ιστορίας στα μνημεία και στους οικισμούς της περιοχής και στο τέλος της διαδρομής τους μια συμβολικού χαρακτήρα κίνηση παράταξαν τα 4χ4 Οχήματα τους στο σημείο της διασυνοριακής διάβασης στον Λαιμό που οι δύο Χώρες Ελλάδα και Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας έχουν αποφασίσει από κοινού το επόμενο διάστημα να επαναλειτουργήσει. Ο Στράτος Βασιλόπουλος Οικονομολόγος και πρόεδρος των ξενοδόχων της Πρέσπας που είναι κι η ψυχή αυτής της διοργάνωσης που μετρα 5 χρόνια ζωής μίλησε στο vetonews.gr  εξηγώντας  τον συμβολισμό χαρακτήρα της κίνησης που εκφράζει την βαθιά επιθυμία των κατοίκων της περιοχής να μπορούν οι επισκέπτες αλλά και οι κάτοικοι  μέσω της ανοικτής διάβασης -που σε 2,5 χρόνια θα γίνει πραγματικότητα  - να κάνουν το γύρο της λίμνης ταξιδεύοντας και στις τρείς χώρες χωρίς να βγαίνουν από την λεκάνη των Πρεσπών.  Ο κ. Βασιλόπουλος ανέφερε ότι  από την άλλη πλευρά των συνόρων είχαν έρθει φίλοι τους από το κλαμπ μοτοσικλετιστών της Strumica όπου αντάλλαξαν ευχές και μοιράστηκαν την αισιοδοξία ώστε την μεθεπόμενη χρονιά μέσω της νέας διάβασης να μπορούν να ταξιδεύουν στις ομορφιές  της Πρέσπας.

Οι φωτογραφίες από την δράση της ομάδας στην Ελληνική πλευρά των συνόρων κυκλοφόρησαν γρήγορα στο διαδίκτυο ενώ δεν άφησαν ασυγκίνητο ούτε τον πρώην πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ ο οποίος έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο fb οτι "Ως υποστηρικτής των πολιτικών του ανοιχτού χαρακτήρα, της καλής γειτονίας συμμερίζομαι την προσδοκία σας να ανοίξετε σύντομα τη συνοριακή διέλευση που είναι η δέσμευσή μας στο παρόν και το μέλλον" κι ότι  αναμένει ότι "το συντομότερο δυνατό θα ολοκληρωθούν οι απαραίτητες παρεμβάσεις υποδομής και ότι πολύ σύντομα θα είμαστε εκεί στα επίσημα εγκαίνια της διάβασης που συνδέει τις δύο πλευρές της Πρεσπών". Ο πρώην πρωθυπουργός σημειώνει στον χαιρετισμό του ότι η σημερινή πρωτοβουλία των πολιτών καθώς και η Επίσημη πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής του Διασυνοριακού Πάρκου που έγινε πριν από μερικές ημέρες στην Πύλη «καθιστά την Πρέσπα εύφορο έδαφος για την  ειρηνική συνύπαρξη και την ανάπτυξη των ευρωπαϊκών Βαλκανίων μας.

Σπύρος Κουταβας  

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022 11:31