Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 05 Απριλίου 2021 16:12

Ανθόμελο από την Καστοριά κατέκτησε την πρωτιά σε διεθνή διαγωνισμό

 Ένα μέλι ανθέων από το χωριό Βέλος της Καστοριάς, με την ονομασία «Μελίβελος», συμπεριλαμβάνεται πλέον στα καλύτερα μέλια του κόσμου, καθώς κατέκτησε το πρώτο βραβείο σε έναν από τους πιο δύσκολους διαγωνισμούς γεύσης

και ποιότητας, των Mediterranean Taste Awards 2021 (ΜΤΑ2021), που διεξάγεται κάθε χρόνο ταυτόχρονα σε Λονδίνο και Βερολίνο.

Η επιτυχία του 33χρονου μελισσοκόμου και παραγωγού, Χρήστου Τζακόπουλου, φαντάζει ακόμη μεγαλύτερη, αν συνυπολογίσει κανείς ότι ξεκίνησε να ασχολείται με την μελισσοκομία όταν έβαλε δύο κυψέλες στο λαχανόκηπο του σπιτιού του, για να έχει η οικογένεια «το δικό της μέλι».

Αυτές οι δύο κυψέλες έκαναν τον νεαρό παραγωγό, που είχε επιστρέψει στο χωριό του από τη Θεσσαλονίκη για να καλλιεργήσει ιπποφαές, να αγαπήσει τις μέλισσες και το μέλι τους και να στραφεί ολοκληρωτικά σε αυτή την απασχόληση.

Μέσα σε λίγα χρόνια, η γεύση και η απόλαυση του μελιού του, ξεπέρασε τα όρια της Δυτικής Μακεδονίας. Το «Μελίβελος» βρήκε τον... στόχο στα εγχώρια βραβεία μελιού, αλλά φέτος, και παρά τις δυσκολίες που δημιουργεί η πανδημία το κορονοϊού, ο νεαρός παραγωγός στόχευσε ψηλότερα και δήλωσε συμμετοχή στα ΜΤΑ 2021.

«Έβαζα βενζίνη στο αυτοκίνητό μου σε ένα πρατήριο στην Νεάπολη Κοζάνης επιστρέφοντας από τη Θεσσαλονίκη. Μπήκα από το κινητό μου στην ιστοσελίδα των βραβείων για να δω τα αποτελέσματα του διεθνούς διαγωνισμού. Για μερικά λεπτά, έζησα μια απίστευτη εναλλαγή συναισθημάτων. Αρχικά είδα στην κατηγορία των χάλκινων κι απογοητεύτηκα, γιατί δεν είδα πουθενά το «Μελίβελος». Μετά είδα ότι δεν ήταν ούτε στα ασημένια .... Με έλουσε κρύος ιδρώτας, αλλά όταν κοίταξα ψηλότερα το...πανηγύρισα ...Ήταν πρώτο... στην κορυφή. Ακόμη και εγώ δεν μπορούσα να πιστέψω το αποτέλεσμα, παρόλο που γνωρίζω ότι το μέλι που παράγω είναι άριστο», επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Τζακόπουλος.

για την συνέχεια στο ρεπορταζ πατηστε εδω

πηγη:ΑΠΕ ΜΠΕ

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 05 Απριλίου 2021 16:19