Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2020 07:51

Οι ξεναγήσεις του Αυγούστου στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης

Σας προσκαλούμε στη μαγευτική φύση του Γράμμου, στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης για ένα ταξίδι στην πρόσφατη ελληνική ιστορία. Ξεναγήσεις θα γίνονται 

κάθε Κυριακή (δηλαδή στις 2, 9, 16, 23 και 30 Αυγούστου) καθώς και το Σάββατο 15 Αυγούστου. Ξεναγήσεις θα γίνουν και άλλες μέρες και ώρες μετά από τηλεφωνική συνεννόηση.

Οι ξεναγήσεις ξεκινούν στις 11.00 ακριβώς.

Μεταξύ 11 και 12 θα κάνουμε περίπατο στα αλπικά λιβάδια και δάση της περιοχής που βρίσκεται το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης. Είναι μια ευκαιρία να απολαύσουμε την εικόνα των υπέροχων λουλουδιών αυτής της εποχής και να δοκιμάσουμε τις μικρές αλλά νοστιμότατες αγριοφράουλες του Γράμμου. Στις 12 ξεκινάει η κυρίως ιστορική ξενάγηση.

Λόγω της έκτακτης κατάστασης η ξενάγηση θα γίνεται στον υπαίθριο χώρο των κτιρίων του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης. Θα μιλήσουμε για την σύγχρονη ελληνική ιστορία (Βαλκανικοί Πόλεμοι, Μεσοπόλεμος, Κατοχή) και κυρίως για τον εμφύλιο πόλεμο και τη σχέση του με το Γράμμο και την ευρύτερη περιοχή. Επίσης θα μάθουμε τα ονόματα των κορυφών που βλέπει κανείς από το Πάρκο και θα μιλήσουμε για τις σφοδρές μάχες που διαδραματίστηκαν σε αυτά ακριβώς τα βουνά.

Οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να πιουν το καφέ τους ή να γευματίσουν στον εξωτερικό χώρο του εστιατορίου του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης, το οποίο λειτουργεί με τη φροντίδα του Συνεταιρισμού Γυναικών Νεστορίου .

Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων στη ξενάγηση είναι 25 άτομα.

ü Είναι αναγκαίο πριν έρθετε να τηλεφωνήσετε στο 24670 21853 για να δηλώσετε συμμετοχή ή να στείλετε μήνυμα στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ü Η ξενάγηση γίνεται από τον διδάκτορα σύγχρονης Ιστορίας Ραϋμόνδο Αλβανό  και δεν υπάρχει εισιτήριο. 

ü Διαρκεί περίπου 2,5 ώρες μαζί με τον περίπατο στο δάσος και τη συζήτηση.

ü Υπάρχει η δυνατότητα για συλλόγους ή και για παρέες επισκεπτών να καθοριστεί μετά από τηλεφωνική συνεννόηση στο 24670 21853 η ώρα και μέρα ξενάγησης που τους διευκολύνει.

ü  Από την Καστοριά το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης απέχει 50 χλμ μέσω Νεστορίου-Πεύκου και η διαδρομή διαρκεί περίπου 1 ώρα. 
Αναλυτικές οδηγίες πρόσβασης στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης μπορείτε να δείτε εδώ: http://grammos-pes.gr/pages/display/access/

ü Λόγω της πανδημίας Covid-19 θα τηρούνται τα προβλεπόμενα από τον νόμο μέτρα προστασίας. Ιδίως συστήνεται στους επισκέπτες να φορούν μάσκα αν χρειαστεί να μπουν στο εσωτερικό του κτιρίου.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2020 07:53