Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 31 Ιουλίου 2018 12:11

Η νεα ετικέτα "Αθηνά" απο το Οινοποιείο του Ν. Γκαταζιάρα

Η ΑΘΗΝΑ ειναι εκλεκτός οίνος και προέρχεται απο την οικογενειακή επιχείριση Νικος Γκατζιάρας εχει τόνομα της γιαγιάς Αθηνας της γιαγιάς Αθηνάς. και οινοποιείται με πραγματική αγάπη.

ΠΓΕ Κοζάνη, Σέρβια Κοζάνης, Μακεδονία
Μαλαγουζιά, Chardonnay

Το αγαστό ταίριασμα του παλιού και του νεωτερικού, του ξενικού και του ντόπιου.
Όσο το ξετρύπωμα των μικρών, ξωμάχων παραγωγών, είναι πέρα από διασκεδαστικό και αρκούντως δηλωτικό της αναδυόμενης δυναμικής τους, τόσο η χαρτογράφηση του Ελληνικού αμπελώνα θα διενεργείται μέσω αυτών περισσότερο, παρά των ήδη γνωστών και ''φτασμένων''.

Η ευρύτερη ζώνη της Κοζάνης, μιά υποτιμημένη οινικά περιοχή, που σπάνια μπαίνει κάτω από το μικροσκόπιο και συχνά περνάει κάτω από τα ραντάρ, είναι ένας τόπος που υπόκειται σε διαρκείς ζυμώσεις και που φέρει το στίγμα της σύγκλισης του γηγενούς στοιχείου με το επαναπατρισθέν, που αναγκάζει σε σύμμιξη ιθαγενή και έξωθεν φερμένη οινική πρωτογένεια, που συγκεράζει παραδοσιακές και πρωτοποριακές τεχνικές, και που σίγουρα θα απασχολήσει περισσότερο στο μέλλον.

Μέτριο λεμονί.
''Γλυκιά'' μύτη καραμέλας βουτύρου, ανθόμελου, με ώριμα λευκόσαρκα και άνθη, φουρνιστά εσπεριδοειδή, κερί, γλυκά μπαχάρια και ιδιαίτερα επιδραστικό στοιχείο αρωματικών βοτάνων.

Πιό τραγανό και νεανικό από την ώριμη εντύπωση της μύτης στο στόμα, με το φρέσκο εσπεριδοειδές να μοιράζεται το βάρος με τα λευκόσαρκα και το λευκό ανθικό υπόβαθρο. Ισορροπημένη οξύτητα στον λιπαρό μέτριο προς γεμάτο όγκο, με βουτυράτα και καραμελένια στοιχεία, αλλά το αρωματικό βοτανικό στοιχείο είναι εκεί, προδίδοντας την παρουσία της Μαλαγουζιάς και περνώντας όμορφα το στίγμα της.

Μέτρια, ελαφρά φαινολική επίγευση, με μικρή υποψία λευκού ορυκτού και άφθονο βοτανικό θέμα.

Τηγανητοί μεζέδες με τονισμένο το στοιχείο των μυριστικών, κολοκυθοκεφτέδες, χορτόπιτες, θαλασσινά και ψάρια, πράσινες σαλάτες με λευκό ντρέσινγκ βαλσάμικου και κομμάτια από αχλάδι με ξύσμα lime.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 31 Ιουλίου 2018 12:17