Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 08 Ιουνίου 2010 10:40

ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΣΤΗΝ ΒΛΑΣΤΗ ΚΟΖΑΝΗΣ 15-18 ΙΟΥΛΙΟΥ

altΜια πρόταση εναλλακτικών διακοπών για το φετινό καλοκαίρι αποτελούν οι Γιορτές της Γης. Σε υψόμετρο 1.240 μέτρων στο πανέμορφο χωριό της Βλάστης σημαντικοί Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες θα δώσουν το παρών σε μια πολυπολιτισμική γιορτή της οικολογίας και της αλληλεγγύης από 15 έως 18 Ιουλίου. Το αναλυτικό πρόγραμμα των Γιορτών της Γης θα ανακοινωθεί την Παρασκευή 11 Ιουνίου, ωστόσο κάποια από τα  ονόματα καλλιτεχνών που θα συμμετάσχουν στο φετινό φεστιβάλ είναι η 11μελης μπάντα χάλκινων πνευστών από την Βουλγαρία Karandila Gypsy Brass Orchestra, οι Χειμερινοί Κολυμβητές, ο Χρήστος Θηβαίος, ο ανατρεπτικός και αυτοσαρκαστικός Σπύρος Γραμμένος, ο Μonsieur minimal με γλυκές και ταξιδιάρικες μελωδίες, το μουσικό project του συνθέτη και παραγωγού Σάββα Παυλίδη με την συνεργασία της βερολινέζας τραγουδίστριας Johanna Fassbender, η μπάντα-party με ατόφια μεσογειακή τρέλα Cabaret Balkan, τα συγκρότημα  kara deniz και Gevende και τέλος η Λωξάντρα με τραγούδια από την μουσική παράδοση των ελλήνων της Κωνσταντινούπολης και της Σμύρνης.

Αναλυτικά κάποια από τα ονόματα που θα παρευρεθούν στο φεστιβάλ:

Karandila Gypsy Brass Orchestra

11μελής μπάντα χάλκινων πνευστών από την Βουλγαρία. Παραδοσιακός ήχος με σύγχρονους υπαινιγμούς που όταν αυτοσχεδιάζουν θυμίζουν μπάντα της Νέας Ορλεάνης με ρίζες στη βαλκανική μουσική.

Gevende (Toυρκία), Music from NeverLand

Αναμειγνύουν μουσικές από διαφορετικούς πολιτισμούς, ξεπερνούν πατρίδες και σύνορα και δημιουργούν το νέο world fusion.

Χειμερινοί Κολυμβητές

Μια διαφορετική, sui generis συναυλία, που δημιουργείται «επί τόπου» με τη συμμετοχή του κοινού με τραγούδια για τον έρωτα, τη μοναξιά, τις φευγαλέες εικόνες, το κέφι της παρέας, τη μαγεία της νύχτας.

Χρήστος Θηβαίος

Τραγουδοποιός σπάνιας ευαισθησίας και ερμηνευτής ιδιαίτερης εκφραστικότητας, ο Χρήστος Θηβαίος με μια εξαιρετική τζαζ - ροκ μπάντα, παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με τις καλύτερες στιγμές της δισκογραφίας του και επιλογές από αγαπημένα του τραγούδια.

Σπύρος Γραμμένος

Ανατρεπτικός και αυτοσαρκαστικός, γράφει, ερμηνεύει, παρλάρει, αυτοσαρκάζεται, και ξεσηκώνει το κοινό του όπου και εάν εμφανίζεται...

Μonsieur minimal

Γλυκές και ταξιδιάρικες μελωδίες με έντονα indie pop στοιχεία και electronica πινελιές, μουσική για να χαμογελάς και να ερωτεύεσαι.

Cabaret Balkan

Μπάντα-party με ατόφια μεσογειακή τρέλα, βαλκανικό ήχο και τρελά κέφια.

kara deniz

Το μουσικό project του συνθέτη και παραγωγού Σάββα Παυλίδη με την συνεργασία της βερολινέζας τραγουδίστριας Johanna Fassbender. Ηλεκτρονικό περιβάλλον με μαυροθαλασσίτικους και μεσογειακούς ήχους και ρυθμούς, παραδοσιακά όργανα και ηλεκτρικές κιθάρες, αγγλόφωνους στίχους και pop αισθητική.

Λωξάντρα

Τραγούδια από την μουσική παράδοση των ελλήνων της Κωνσταντινούπολης και της Σμύρνης αλλά και ήχοι του αραβικού κόσμου και μουσικά ιδιώματα του Καυκάσου και των Βαλκανίων.

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.oikotopia.gr/
 
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Ιουνίου 2010 11:12