Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 03 Σεπτεμβρίου 2023 13:22

Το Διεθνές Φεστιβαλ IFFK «Αδελφοί Μανάκη» από τις 23 έως τις 29 Σεπτεμβρίου στη Μπίτολα.

Οι οργανωτές του Φεστιβάλ Οι οργανωτές του Φεστιβάλ

 Οι υπεύθυνοι του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου  ανακοίνωσαν το πρόγραμμα του φετινού 44ου Φεστιβάλ.

θα προβληθούν οι ταινίες: 

Μετά την παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας στο διαγωνισμό «Orizzonti», η ταινία «Housekeeping for Beginners», σε σενάριο και σκηνοθεσία Goran Stolevski, θα ανοίξει το 44ο ICFF Brothers Manaki στα Μπίτολα.

Διευθυντής φωτογραφίας της ταινίας είναι ο Naum Doksevski. Ήταν ο νικητής του Small Camera 300 στο φεστιβάλ Manaki Brothers 2018 για τη μικρού μήκους ταινία «Would You Look at Her», σε σκηνοθεσία Goran Stolevski. Αυτή είναι η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Doksevski μετά το ντεμπούτο του "Sisters".

Το «Housekeeping for Beginners» λαμβάνει υπόψη τις οικουμενικές οικογενειακές αξίες – τι γεννηθήκαμε και τι έχουμε επιλέξει οι ίδιοι. Η Ντίτα δεν είχε ποτέ σκοπό να γίνει μητέρα, αλλά οι παρούσες συνθήκες αναγκάζουν να φροντίσει και να φροντίσει τη μικρή άτακτη Μία και την επαναστατημένη έφηβη Βανέσα, τις κόρες της κοπέλας της. Βλέπουμε τη μάχη που ακολουθεί ανάμεσα σε τρεις ξεροκέφαλες γυναίκες που σιγά σιγά μεγαλώνουν σε μια οικογένεια που θα ήθελε τα πάντα για να μείνει μαζί.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους οι Ρουμάνες ηθοποιοί Anamaria Marinca (διάσημη από την ταινία του Cristian Mungiu «4 μήνες, 3 εβδομάδες και 2 ημέρες») και η Alina Serban από τη Ρουμανία, Samson Selim, Mia Mustafi, Džada Selim από τη Βόρεια Μακεδονία και Vladimir Tintor από την Κροατία. Στους δεύτερους ρόλους οι Sara Klimoska και Ajše Useini από τη Βόρεια Μακεδονία και η Rozafa Celaj από το Κοσσυφοπέδιο.

Παραγωγός της ταινίας είναι η Marija Dimitrova από τη List Production και το υπόλοιπο συνεργείο αποτελείται από τους Ana Rzezniczek – σχεδιάστρια παραγωγής, Roza Trajčeska-Ristovska – ενδυματολόγο, Aleksandra Čevreska – καλλιτεχνική διευθύντρια, Goran Ignjatovski και Leonora Mehmeti Hoxha – makeup artists, Alen Sininka και Nenad Sinkauz – συνθέτες, Zoran Maksimović – ηχολήπτης και Emma Bortignon – ηχογράφος.

Επίσης θα προβληθούν:

Το χιτσκοκιανό θρίλερ ANATOMY OF A FALL, που κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα στο τελευταίο Φεστιβάλ Καννών, έργο της σκηνοθέτιδας Τζάστιν Τρίερ και του διευθυντή φωτογραφίας Σάιμον Μπουφίλ, καθώς και η πλούσια συμφωνία αστέρων και στυλ του Γουές Άντερσον, ASTEROID CITY. πιο συχνός συνεργάτης, ο έμπειρος κινηματογραφιστής Robert D. Μικροκτηματίας.

Οι επιλογείς των προγραμμάτων μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ και φοιτητικών προγραμμάτων, Marija Apchevska, Kumjana Nikolova και Gjorgi Pulevski, ανακοίνωσαν τις επιλογές στα προγράμματά τους, όπου υπάρχουν και ελκυστικοί τίτλοι, όπως το ντοκιμαντέρ CHOVEK VO ČRNO/MAN IN BLACK του Wang. Ο Bing, της οποίας η κινηματογραφίστρια Caroline Champetier, γνωστή για τις συνεργασίες της με τον Leo Carax (HOLY MOTORS), θα είναι επίσης καλεσμένη στο Φεστιβάλ.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 03 Σεπτεμβρίου 2023 13:57