Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2022 15:30

Κοζανίτες μουσικοί με την στήριξη του ΟΑΠΝ στο Zamas Festival του Μονάχου

To τρίο Γιώργος Τζούκας (πιάνο), Μανώλης Κουτσουνάνος (ντραμς) και Μάκης Μπουκάλης (μπάσο) συμμετέχει στο Φεστιβάλ Zamas που διοργανώνεται στο Μόναχο το Σάββατο 10 Ιουλίου.

Η συμμετοχή του τρίο στηρίζεται από τον ΟΑΠΝ στο πλαίσιο προώθησης και προβολής του μουσικού Φεστιβάλ ΗΧΩ που θα πραγματοποιηθεί στην Κοζάνη στις 16 Ιουλίου.

Το Φεστιβάλ Zamas, που σημαίνει «γεια μας» και διοργανώνεται σε μια από τις πιο πολύχρωμες περιοχές του Μονάχου, προβάλει και τιμά τον πολιτισμό της Νοτοανατολικής Ευρώπης. Φέτος, στοχεύει στην ενίσχυση των φιλικών δεσμών της Βαυαρίας με την Ελλάδα, που έχουν τις ρίζες τους στον απελευθερωτικό αγώνα του 1821. Για μια μέρα, το Werksviertel-Mitte στον ανατολικό σταθμό του Μονάχου (Ostbahnhof), ντύνεται ελληνικά. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κινηματογραφικές ταινίες και ντοκυμαντέρ, συναυλίες, ψηφιακή έκθεση, εικαστικά έργα καλλιτεχνών και δημιουργών και αυθεντικές γεύσεις της ντόπιας κουζίνας. Το φεστιβάλ, σύμφωνα με τους διοργανωτές, σηματοδοτεί την ενσωμάτωση, την κατανόηση, τον αλληλοσεβασμό και την αποδοχή.

Το πρόγραμμα, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει:

  • Προβολή ταινιών: Highway to Hellas, Ο ράφτης, Greek Rock Revolution και διάλεξη με τον «Soloup» στο θέατρο WERK7
  • Συναυλίες στην πλατεία Knödelplatz: «Koza Mostra», «Thrax Punks», «Banda Entopica», «George Tzoukas Trio», Street-Art, DJ και πάρτι στο Container Collective
  • Μαθήματα παραδοσιακού χορού από το Χοροεργαστήρι Μονάχου στο Container Collective
  • Έκθεση Ελλήνων καλλιτεχνών και δημιουργών «Τέχνη και Design» στο Werk12 και στο WERK7
  • Ψηφιακή έκθεση «Το ’21 αλλιώς: Η Επανάσταση με διοράματα και φιγούρες Playmobil» στο ECKHAUS
  • Περίπτερα με αυθεντικές ελληνικές γεύσεις
  • Και πολλές άλλες εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες!

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2022 15:34