Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2022 14:01

Για δεύτερη φορά το υπουργείο απορρίπτει την πρόταση του ΔΗΠΕΘΕ για τον Γιώτη Βασιλειαδη. Ηθικά και πολιτικά εκτεθειμένοι ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ και ο δήμαρχος Κοζάνης

Για δεύτερη φορά ο αρμόδιος Υφυπουργός Νικολας Γιατρωμανωλάκης απορρίπτει

την επιλογή του ΔΗΠΕΘΕ στο πρόσωπο του Καλλιτεχνικού διευθυντή Γιωτη Βασιλειάδη κρίνοντας οτι "ο καθορισμός του τρόπου αξιολόγησης των υποψηφίων δεν προκύπτει από κανένα στοιχείο της διαδικασίας" που ακολούθησε η διοίκηση του ΔΗΠΕΘΕ. Στην απόφαση του υπουργού τονίζεται οτι και οι διευκρινίσεις που δόθηκαν απο την διοίκηση του ΔΗΠΕΘΕ ως προς την αιτιολογία επιλογής του συγκεκριμένου υποψηφίου, "δεν δικαιολογούν εάν ο συγκεκριμένος πληροί τα προσόντα της προκήρυξης", όσο και ως προς το "εάν και για ποιους λόγους υπερτερεί έναντι των λοιπών υποψηφίων".

Η απόφαση του υπουργού συνιστά βαρύ πλήγμα για τον πρόεδρο Νικόλαο Κέφαλο και την πλειοψηφούσα διοίκηση του ΔΗΠΕΘΕ, που περιφρόνησαν καθε εμπεριστατωμένη φωνή διαμαρτυρίας των επαγγελματιών του χώρου που τους έλεγαν οτι κάνουν λάθος ως προς την επιλογή του υποψηφίου που δεν έχει τα τυπικά προσόντα. Υποτίμησαν την δύναμη των επαγγελματιών του χώρου, δηλαδή τους εγχώριους επαγγελματίες του θεάτρου που βιοπορίζονται απο αυτό καθώς και την άποψη των Συνδικαλιστικών τους σωματείων (Σύλλογος Ελληνων Ηθοποιών και ο αντίστοιχος των Σκηνοθετών) που τοποθετήθηκαν εγκαίρως με ανακοινώσεις τους. Δικαιωμένη είναι μόνο η παράταξη του Χαρη Κουζιάκη "Κινηση Κοζάνη τόπος να ζείς" που απο την αρχή είχε ξεκάθαρη θέση στο θέμα και δια της εκπροσώπου του στο ΔΣ κ. ΕΥΑΣ ΑΡΑΜΠΑΤΖΉ, καταψήφισε την επιλογή  Γιώτη Βασιλειαδη  λέγοντας οτι "η αξιολόγηση του δεν προκύπτει απο κανενα αξιοκρατικό στοιχείο της διαδικασίας που πρέπει να τηρεί ο θεσμός του ΔΗΠΕΘΕ".

Μιλώντας στο vetonews η κ. Αραμπατζή δήλωσε οτιι "η ιδια και ο συνδυασμός της αισθάνονται δικαιωμένοι αφού ο υπουργός εν πολλοίς  με την αποφασή του τοποθετεί τα πράγματα στην διάσταση που η κίνηση εξ αρχ΄ής είχε τονίσει κατά την διαδικασία της αυθαίρετης επιλογής του κ. Βασιλειαδη στην θέση του Καλλιτεχνικού διευθυντή".

Η απόφαση του κ. Γιατρωμανωλακη

Αποφασίζουμε: 

Tη μη χορήγηση σύμφωνης γνώμης για την πρόσληψη Καλλιτεχνικού Διευθυντή στην Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κοζάνης (ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.) κατά το άρθρο 10 παρ. Β εδάφιο δ’ της από 12.10.2021 Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, του Δήμου Κοζάνης και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κοζάνης (ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.)», εμμένοντας στο με αριθ. πρωτ. ΥΠΠΟΑ/119634/18.03.2022 έγγραφό μας, καθώς από τα υποβληθέντα σε εμάς συμπληρωματικά στοιχεία, προκύπτει ότι εξακολουθούν να υφίστανται οι ελλείψεις, οι οποίες αναφέρονται στο έγγραφό μας αυτό. Περαιτέρω, η Προκήρυξη για την πλήρωση θέσης Καλλιτεχνικού Διευθυντή, όπως αυτή εγκρίθηκε με την με αριθ. 95/21 απόφαση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, δεν περιλάμβανε διαδικασία αξιολόγησης και τρόπου επιλογής των υποψηφίων. Σε χρόνο μεταγενέστερο της προκήρυξης με την με αριθ. 102/21 απόφαση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης καθορίστηκε μεν ο τρόπος διενέργειας της ψηφοφορίας, αλλά όχι και ο τρόπος αξιολόγησης των υποψηφίων. Ο καθορισμός του τρόπου αξιολόγησης των υποψηφίων δεν προκύπτει από κανένα στοιχείο της διαδικασίας, ενώ εξάλλου ούτε η υπ' αρ. 124/2021 απόφαση του Δ.Σ. (ούτε και η ορθή επανάληψη και διευκρίνιση αυτής) περιλαμβάνει αιτιολογία για την επιλογή του συγκεκριμένου υποψηφίου τόσο ως προς το εάν πληροί τα προσόντα της προκήρυξης, όσο και ως προς το εάν και για ποιους λόγους υπερτερεί των λοιπών υποψηφίων.

 

ρεπορταζ:ΣΠΥΡΟς ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2022 15:19