Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 13 Μαϊος 2022 13:01

Η Σκηνοθέτης Ελένη Ευθυμίου που συνεργάστηκε με το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, ορίστηκε ως μια από τους τρεις καλλιτεχνικούς υπεύθυνους της Πειραματικής Σκηνής Νέων Δημιουργών του ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ»

Η  Ελένη Ευθυμίου, σκηνοθέτις της ομάδας En Dynamei Ensemble / Ομάδα Εν Δυνάμει ανακοινώθηκε
ως μια από τους τρεις καλλιτεχνικούς υπεύθυνους της Πειραματικής Σκηνής Νέων Δημιουργών του ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ, στη σκηνη «Κατινα Παξινού». Η Ελένη Ευθυμίου θα αναλάβει τη θέση της καλλιτεχνικής υπεύθυνης την χρονική περίοδο 2024-2025.
Η Ελένη Ευθυμίου πέρασε και έζησε για μεγάλο διάστημα στην Κοζανη στην σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ. Παρουσίασε το  2014 ως Σκηνοθέτης στην Κοζανη την παράσταση "Ο άνθρωπος ανεμιστήρας ή Πώς να ντύσετε έναν ελέφαντα" της  ομάδας "εν δυνάμει".
Αργότερα συνεργάστηκε με το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης με Καλλιτεχνική διευθύντρια την Ελένη Δημοπούλου στην μουσική παράσταση «Και άλλαξε το δέρμα της η γη» που ήταν συμπαραγωγή με την Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ΚΠΙΣΝ. Επίσης σκηνοθέτησε την παράσταση "Το νησί των Σκλάβων " του Μαριβώ.
Την ίδια περίοδο που συνεργαζόταν με την Ελένη Δημοπούλου στο ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης ενα άλλο σημαντικό πρόσωπο του Θεάτρου η Σοφία Ευτυχιάδου συνεργαζόταν με το ΔΗΠΕΘΕ ως δραματουργός. Πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που πρίν απο μερικούς μήνες  εγινε η νέα αναπληρώτρια διευθύντρια του Εθνικού Θεάτρου της χώρας ως δραματολόγος και κριτικός θεάτρου δίπλα στον νέο καλλιτεχνικό διευθυντή, Γιάννη Μόσχο.
Αναφέρουμε αυτές τις πληροφορίες για θυμήσουμε στους αναγνώστες μας  οτι για μια μεγάλη περίοδο στο "χωρίον που λέγεται Κοζάνη" και στην σκηνή του Δημοτικού του Θεάτρου, εργάστηκαν και πρόσφεραν ιδέες, περιεχόμενο, παραστάσεις, πολιτισμό, άπειρες συγκινήσεις, σημαντικά πρόσωπα της Θεατρικής μας τέχνης που σήμερα κοσμούν την σκηνή του σημαντικότερου Θεάτρου της χώρας, του Εθνικού. 
Δεν είναι η ώρα να θυμηθούμε οτι εκείνη την περίοδο 2015-2018"γνωστοί της πόλεως,κ εκστόμιζαν μιζέρια, δηλητήριο και χολή οχι μονο εναντίον της Καλλιτεχνικής διευθύντριας αλλά και εις βάρος των παραπάνω  καλλιτεχνών,  που κατά ενα περίεργο λόγο στην σημερινή εικόνα ολικής υποβάθμισης και  κατάντιας που παρουσιάζει το ΔΗΠΕΘΕ της πόλης, έχουν σιωπήσει.  
Ευχόμαστε καλή αρχή και δύναμη στην Ελένη Ευθυμίου
ΣΚ
 
 
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 13 Μαϊος 2022 14:02