Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2022 12:06

Ανέβηκε ξανά στο διαδίκτυο το ντοκιμαντέρ «Ukraine on Fire» του Igor Lopatonok και παραγωγής Όλιβερ Στόουν

Ανέβηκε ξανά στο διαδίκτυο το ντοκιμαντέρ «Ukraine on Fire» του Igor Lopatonok και παραγωγής Όλιβερ Στόουν, που περιγράφει τους λόγους

που κάνουν την Ουκρανία να βρίσκεται στο επίκεντρο των δυνάμεων που επιδιώκουν να ελέγξουν τα πλούσια εδάφη της και την πρόσβαση στη Μαύρη Θάλασσα. Οι ιστορικές αναφορές στο φιλμ μιλούν για τις βαθιές διαιρέσεις στην περιοχή που οδήγησαν στην Πορτοκαλί Επανάσταση του 2004, στις εξεγέρσεις του 2014 και στη βίαιη ανατροπή του δημοκρατικά εκλεγμένου Γιανουκόβιτς.

Καλυμμένο από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης ως λαϊκή επανάσταση, ήταν στην πραγματικότητα ένα πραξικόπημα που, σύμφωνα με το φιλμ, οργανώθηκε από εθνικιστικές ομάδες και το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ. Ο ερευνητής δημοσιογράφος Robert Parry αποκαλύπτει πώς οι χρηματοδοτούμενες από τις ΗΠΑ πολιτικές ΜΚΟ και οι εταιρείες μέσων ενημέρωσης που εμφανίστηκαν από τη δεκαετία του ’80 αντικαθιστώντας τη CIA στην προώθηση της γεωπολιτικής ατζέντας της Αμερικής στο εξωτερικό, έπαιξαν το δικό τους βρώμικο παιχνίδι στην υπόθεση της Ουκρανίας.

 Υπενθυμίζεται, ότι ο Igor Lopatonok χθες με δήλωση του στα μέσα μαζικής δικτύωσης διαμαρτυρήθηκε για το κατέβασμα της ταινίας του από την πλατφόρμα του επίσημου καναλιού Youtube.

Μάλιστα ζητά από εκείνους που θέλουν να την δουν να την κατεβάσουν από το Vimeo. Όπως λέει χαρακτηριστικά «Ως κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων την δίνουμε ελεύθερα σε εσάς γιατί έχετε το δικαίωμα να την δείτε».

Δείτε το ντοκιμαντέρ εδώ. Για να ενεργοποιήσετε τους υπότιτλους επιλέξτε το εικονίδιο τους, δίπλα από αυτό των ρυθμίσεων, στην μπάρα αναπαραγωγής και επιλέξτε την γλώσσα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2022 12:25