Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2022 09:17

Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών | Performance now v.9

Μάρτιος 2022-Νοέμβριος 202

Το ένατο Performance now θα πραγματοποιηθεί στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και θα συμπεριλαμβάνει διαλέξεις, εργαστήρια και μία στρογγυλή τράπεζα.

Στο Performance now v.9 εστιάζει στις διαδικασίες παραγωγής των έργων περφόρμανς και στις ερευνητικές μεθοδολογικές δυνατότητες που προκύπτουν από την εξέταση τους. Πώς μπορούν αυτές ν’ αναπαραχθούν ως μέρος μιας κριτικής παιδαγωγικής της περφόρμανς; Πώς μπορεί αυτή να προωθήσει τη μη ιεραρχική εκπαίδευση, τη συλλογική δημιουργία γνώσης, τη δημοκρατική και απελευθερωτική δράση; Πώς μπορεί η γνώση αυτή να έχει εφαρμογή και επίδραση σε άλλα πεδία της κοινωνικής ζωής;  

Οι διαλέξεις και η στρογγυλή τράπεζα θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά με δωρεάν συμμετοχή. Πληροφορίες για το πρόγραμμα διαλέξεων και λεπτομέρειες σύνδεσης στο https://eetf.uowm.gr/performance-now-v-9/

ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Η παιδαγωγική της περφόρμανς

26 Μαΐου 2022, 18.00

Πώς η διαδικασία παραγωγής ενός έργου περφόρμανς μπορεί να μετατραπεί σε παιδαγωγική μεθοδολογία; Ποιές πρακτικές από το χώρο των παραστατικών τεχνών μπορούν να βρουν εφαρμογή σε μια παιδαγωγική προσέγγιση της τέχνης αυτής; Με ποιόν τρόπο το σώμα μπορεί να μετατραπεί από αντικείμενο παρατήρησης σε μέσο παρατήρησης; Μπορεί η τέχνη της περφόρμανς να χρησιμοποιηθεί ως παιδαγωγικό εργαλείο προσωπικής ανάπτυξης και καλλιτεχνικής διεύρυνσης στον αντίποδα μιας παιδαγωγικής που εστιάζει στη κατάκτηση της δεξιοτεχνίας; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα τα οποία θα κληθούν οι προσκεκλημένοι/προσκεκλημένες της στρογγυλής τράπεζας να συζητήσουν σε μια προσπάθεια να βρεθεί το κοινό έδαφος πάνω στο οποίο διαφορετικές παιδαγωγικές μεθοδολογίες μπορούν να βρουν εφαρμογή.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Ιούνιος 2022 - Νοέμβριος 2022 

Στα εργαστήρια αυτά οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΠΔΜ μπορούν να έρθουν σε επαφή με διαφορετικές προσεγγίσεις της περφόρμανς και της διαδικασίας παραγωγής έργων μέσα από πρωτότυπες προσεγγίσεις που έχουν αναπτύξει οι περφόρμερ-εκπαιδευτές/εκπαιδεύτριες. 

 

Οργάνωση και συντονισμός: 

Δρ. Αγγελική Αυγητίδου, Αναπληρώτρια καθηγήτρια, Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Δρ. Φωτεινή Καλλέ, Διδάσκουσα με το Πρόγραμμα απόκτησης ακαδημαϊκής εμπειρίας, Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Συντονισμός στρογγυλής τράπεζας:

Δρ. Φωτεινή Καλλέ, Διδάσκουσα - Πρόγραμμα "Απόκτηση ακαδημαϊκής εμπειρίας", Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Συντονισμός εργαστηρίων: 

Μαρία Σιδέρη, Υποψήφια διδάκτωρ, Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Υπεύθυνοι media: 

Νάσια Καρατσιράκη, φοιτήτρια Τμήματος.

Κλεάνθης Κομματάς, φοιτητής Τμήματος. 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2022 09:22