Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2021 21:16

Με το Lifetime Achievement Award τιμήθηκε η Ελένη Καραΐνδρου στα World Soundtrack Awards

 Η Ελένη Καραΐνδρου, τιμώμενο πρόσωπο στα World Soundtrack Awards του Φεστιβάλ της Γάνδης κρατά στα χέρια της πλέον το Lifetime Achievement Award,

το πιο σημαντικό βραβείο για έναν κινηματογραφικό συνθέτη, για τα εξαιρετικά της επιτεύγματα στην κινηματογραφική μουσική.

Η Ελληνίδα συνθέτρια δήλωσε για τη βράβευσή της: «Με  τεράστια ευχαρίστηση και ευγνωμοσύνη, δέχομαι αυτήν την τιμή. Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στην Ακαδημία και να μοιραστώ αυτό το βραβείο με όλους τους σκηνοθέτες με τους οποίους συνεργάστηκα. Αλλά ειδικά τον Θόδωρο Αγγελόπουλο με τον οποίο συνεργάστηκα σε οκτώ ταινίες. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον παραγωγό μου και διευθυντή της ECM Records, Μάνφρεντ Αϊχερ για το κοινό μας δημιουργικό ταξίδι εδώ και περισσότερα από τριάντα χρόνια».

Το φεστιβάλ της Γάνδης που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες είναι ένα από τα μεγαλύτερα του Βελγίου, γνωστό για τη στενή του σχέση με την κινηματογραφική μουσική, αφού κάθε χρόνο διοργανώνει τα World Soundtrack Awards με τιμώμενους συνθέτες από όλον τον κόσμο και τη συνοδεία μοναδικών κονσέρτων που αναδεικνύουν τη δύναμη των soundtracks.

Με τα World Soundtrack Awards να διανύουν την τρίτη τους δεκαετία, τα βραβεία διοργανώθηκαν  για πρώτη φορά στην Όπερα της Γάνδης στον κλείσιμο του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της πόλης, που φέτος ήταν αφιερωμένο στο ελληνικό σινεμά.

Η Ελένη Καραΐνδρου έχει γράψει μουσική για 22 ταινίες, σε έργα των Θόδωρου Αγγελόπουλου,  Carlo Mazzacurati, Καλλιόπης Λεγάκη, Πάνου Κοκκινόπουλου, Γιώργου Κόρα, Λ. Ξανθόπουλου, Μαίρης Παπαλιού, Σταύρου Κωνστανταράκου, Τόνιας Μαρκετάκη, Χρ. Χριστοφή, Δημήτρη Σοφιανόπουλου, Δ. Μαυρίκιου, Τάκη Κανελλόπουλου.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2021 21:30