Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021 14:06

Η Σοφία Ευτυχιάδου είναι η νέα αναπληρώτρια διευθύντρια του Εθνικού Θεάτρου. Συνεργάστηκε ως Δραματολόγος με το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης επι Ελένης Δημοπούλου

Η Σοφία Ευτυχιάδου είναι η επόμενη αναπληρώτρια διευθύντρια του Εθνικού Θεάτρου, που αναλαμβάνει τα καθήκοντά της δίπλα στον νέο καλλιτεχνικό διευθυντή Γιάννη Μόσχο. 

Η μέχρι σήμερα αναπληρώτρια καλλιτεχνική διευθύντρια Έρι Κύργια, στην οποία ανατέθηκε ο δύσκολος ρόλος της ομαλής μετάβασης του θεάτρου μέχρι την επιλογή του κ. Μόσχου και τον έφερε σε πέρας με επιτυχία, θα συνεχίσει τη συνεργασία της με το Εθνικό Θέατρο ως δραματολόγος.

Και οι τρεις διατηρούν άριστη μεταξύ τους σχέση, καθώς η κ. Κύργια θα προχωρήσει και στην ενημέρωση του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή και της αναπληρώτριάς του, μέχρι να αναλάβουν και επισήμως τα νέα τους καθήκοντα.

Η Σοφία Ευτυχιάδου είναι δραματολόγος και κριτικός θεάτρου, άνθρωπος οργανωτικός και χαμηλών τόνων. Είναι αριστούχος απόφοιτη του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., με μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα της Πολιτιστικής Διαχείρισης στο Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου
Έχει συνεργαστεί ως δραματολόγος με το Εθνικό Θέατρο, τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, το Φεστιβάλ Αθηνών, την Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης», το ΚΘΒΕ, το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, την ομάδα Εν δυνάμει.

Σταθερή συνεργάτιδά της είναι η σκηνοθέτις Ελένη Ευθυμίου. Έχει επίσης συνεργαστεί ως δραματολόγος με τον Γιάννη Παρασκευόπουλο, τη Μαρία Μαγκανάρη και τη Γλυκερία Καλαϊτζή.

Υπήρξε μέλος της Επιτροπής Καλλιτεχνικών Συμβούλων των 48ων Δημητρίων με αρμοδιότητα τον καλλιτεχνικό σχεδιασμό του θεατρικού προγράμματος.

Το πρώτο της θεατρικό έργο Μαμά! Το δωμάτιο των θαυμάτων, που έγραψε σε συνεργασία με την Ελένη Ευθυμίου, ανέβηκε στο ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων (2019).

πηγη: lifo.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021 14:10