Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 08 Μαρτίου 2010 11:24

ΤΣΙΓΓΑΝΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ, ΜΑΓΙΣΣΕΣ, ΚΑΣΤΡΑ ΚΑΙ ΚΟΜΙΚΣ

altΤο αναλυτικό πρόγραμμα, τη σημασία και τις προοπτικές του «Διεθνούς Φεστιβάλ Αφήγησης και Τεχνών του Λόγου», που διοργανώνει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, παρουσίασαν σε συνέντευξη τύπου στην Αθήνα, πριν από μερικές ημέρες, ο Δήμαρχος Κοζάνης, κ. Λάζαρος Μαλούτας, με την κ. Κούλα Καλογερίδου, πρόεδρο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και τους κυρίους Γιάννη Καραχισαρίδη και Στέλιο Πελασγό, καλλιτεχνικούς διευθυντές του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και του Φεστιβάλ Αφήγησης και Τεχνών του Λόγου αντίστοιχα.

Τη συνέντευξη τύπου τίμησαν με παρεμβάσεις τους, ο καθηγητής κ. Δημήτρης Μαρωνίτης, επίτιμος προσκεκλημένος του Φεστιβάλ, καθώς και ο συγγραφέας, μαθηματικός και σκηνοθέτης, κ. Απόστολος Δοξιάδης.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται για 2η συνεχή χρονιά από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, από τις 9 έως τις 18 Απριλίου 2010, σε συνδιοργάνωση φέτος με τη Διεθνή Αμνηστία, καθώς έχει θέμα «Ήρωες και Ηρωίδες», και είναι αφιερωμένο στις επικές παραδόσεις των λαών και τους σύγχρονους ήρωες αγωνιστές, για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Για την πόλη της Κοζάνης το Φεστιβάλ «είναι δείγμα εξωστρέφειας», όπως ανέφερε ο κ. Μαλούτας, «στην οποία επενδύει η πόλη, σε μία δύσκολη και κρίσιμη εποχή, που έχει ανατραπεί η παραγωγική της δομή». Δίνει την ευκαιρία να συναντήσουμε και να ακούσουμε σπουδαίους αφηγητές από όλο τον κόσμο, να γνωρίσουμε την ιδιαίτερη παράδοσή τους, να ανακαλύψουμε τα στοιχεία εκείνα που μας ενώνουν μαζί τους για την κοινή μας πορεία και μας ωθούν σε μία αντιηρωική εποχή, να αναζητήσουμε το δημόσιο λόγο του μύθου του ανθρώπου που γίνεται ήρωας, ανέφεραν οι διοργανωτές του Φεστιβάλ.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 08 Μαρτίου 2010 11:27