Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 21 Νοεμβρίου 2010 17:51

ΜΟΜΙΞ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΑΣ

ταπό την νέα τους παράσταση ''Βοτάνικα''ης Μ.ΚΟΥΣΤΕΝΗ
Πολύ συχνά οι χορογραφίες τους σχηματίζουν πελώρια λουλούδια και δημιουργούν ψευδαισθήσεις
.
Οι φιγούρες που φτιάχνουν με τα κορμιά τους μοιάζουν με οπτασίες. Η νέα δουλειά των Νεοϋορκέζων Μόμιξ δεν έχει μόνο τα παραπάνω χαρακτηριστικά, αλλά και σχετική θεματολογία: Εχει τίτλο «Botanica-Preview» και τώρα παρουσιάζεται σε Αθήνα (θέατρο «Παλλάς» από την Τετάρτη έως τις 28 του μηνός) και Θεσσαλονίκη (Μέγαρο Μουσικής από 1 έως 4 Δεκεμβρίου).
Η παράσταση έκανε πρεμιέρα πριν από λίγο καιρό στη Νέα Υόρκη, αλλά πέρυσι είχαμε πάρει μια μικρή γεύση και στην Αθήνα. Βλέπετε την τελευταία φορά που εμφανίστηκαν στην Ελλάδα οι Μόμιξ, ο διευθυντής και χορογράφος τους, Μόουζες Πέντλετον, αποφάσισε να παρουσιάσει ένα μικρό δείγμα «προσεχώς» του «Botanica». Αψηφώντας τη βαρύτητα και φλερτάροντας με την οφθαλμαπάτη, οι Μόμιξ χαρακτηρίζονται από τις αψεγάδιαστες ακροβατικές κινήσεις, το ιδιότυπο χιούμορ, τη φαντασία, τις ιδιοφυείς χορογραφίες τους.

«Νομίζω ότι αυτό που ονομάζεται παγκόσμια οικονομική κρίση είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου. Το πιο επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία, την κοινωνική συνοχή, την ανάπτυξη, την προκοπή, είναι η τρέχουσα παγκόσμια μελαγχολία», λέει ο Πέντλετον. «Σκέφτηκα, λοιπόν, ένα φυτικό φάρμακο: το "Botanica". Σαν ένα εμβόλιο, ένα ελιξίριο για την επιδημία της μελαγχολίας. Τις στιγμές της απομόνωσης και της ανασφάλειας χρειαζόμαστε ένα εκθαμβωτικό σόου. Με τη συμβολή του Μάικλ Κάρι στα σκηνικά, με μουσικές που ξεκινούν από τα κελαηδίσματα πουλιών και φτάνουν ώς τον Βιβάλντι και με την υποστήριξη της υψηλής τεχνολογίας, καταγράφουμε την εξέλιξη του κόσμου».

Αυτή τη φορά, πηγή έμπνευσης ήταν η ίδια η φύση, καθώς η παράσταση έχει σαφείς αναφορές κααι επιρροές από την εξέλιξη του κόσμου, τα γνωρίσματα των τεσσάρων εποχών, τις εναλλαγές της μέρας και της νύχτας, την καθημερινότητα των ζώων, των φυτών ή των ορυκτών, τις συνήθειες, τις ιδιοτροπίες τους, την ερωτική τους συμπεριφορά. Θα παρακολουθήσουμε χορευτές που μεταμορφώνονται σε λουλούδια που φυτρώνουν, ανθίζουν, γεννάνε σπόρους και πεθαίνουν, ακούγοντας Βιβάλντι ή πουλιά, φυτά και ζώα που αποκτούν ανθρώπινη μορφή. Οπως έγραψε και το έγκυρο σάιτ www.iDANZ.com, «ο Μόουζες Πέντλετον δεν συνδυάζει μόνο τα χαρακτηριστικά της Γης για να δημιουργήσει μια υπέρβαση χορού και πολυμέσων, αλλά αποκαλύπτει και καρικατούρες κάποιων πτυχών της φύσης, παρουσιάζοντας με χιούμορ μια μοναδική προοπτική για τον πλανήτη μας»
ΠΗΓΗ:ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 21 Νοεμβρίου 2010 18:02