Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 29 Μαϊος 2015 11:33

Ο Δημήτρης Μπασλάμ στο vetofm για ''τα Παπούτσια του βαρύτονου'' και την συνεργασία του με το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης

Ο Δημήτρης Μπασλάμ βρέθηκε στην Κοζάνη στην παράσταση που παρουσιάστηκε χθές στην Αίθουσα του ΔΗΠΕΘΕ «Τα παπούτσια του βαρύτονου».

Ο νεαρός σκηνοθέτης, παραμυθάς και εξαιρετικός μουσικός μίλησε στο veto91fm για το παραμύθι του που μεταφέρθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία στο θέατρο απο το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας και που το προηγούμενο διάστημα  μεσουρανούσε στις θεατρικές αίθουσες της Θεσσαλονίκης. Ακόμη αναφέρθηκε στα σχεδιά του για το μέλλον και στο ερωτημά μας εάν θα μπορέσουμε να το ξαναδούμε με κάποια παραστασή του στην Κοζάνη μας αποκάλυψε οτι στα μεσα του χειμώνα θα βρεθεί στην Κοζάνη σε μιά παιδική παράσταση που θα ανεβάσει για το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης. 

Στην παράσταση κυριαρχεί η κίνηση, η μουσική και ο λόγος, οπου μπλέκονται μοναδικά, αναδεικνύοντας μια πάλλουσα θεατρικότητα.

Επί σκηνής δύο performers ο Γιώργος Νικόπουλος και ο Δημήτρης Πολίτης σε χορογραφία του Δημήτρη Σωτηρίου αφηγούνται από σκηνής την ιστορία του κυρίου Χαρίτονου Φουξ ενσαρκώνοντας όλους του χαρακτήρες του έργου. Κινούνται επικοινωνούν, αστειεύονται, χορεύουν, μέσα σε μία απέριττη φωτιστική εγκατάσταση με την ατμοσφαιρική μουσική του Δημήτρη Μπασλάμ για να γίνουν τελικά ο ένας και μοναδικός πρωταγωνιστής, ο Βαρύτονος κ. Χαρίτονος Φουξ.

Το έργο, το οποίο βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του μουσικού και συγγραφέα Δημήτρη Μπασλάμ, απευθύνεται εξίσου σε παιδιά και ενήλικες, χάρη στο κείμενο αλλά και στη πρωτότυπη σκηνοθεσία του.

Η παράσταση παίζεται και σήμερα στην Κοζάνη

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 29 Μαϊος 2015 12:11