Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Πτυχιούχος της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Για 15 χρόνια ανταποκριτής στην Δυτική Μακεδονία του Mega channel, και για 12 χρόνια στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Περαστικός  από το ημερήσιο Βήμα την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και για δύο χρόνια στην εφημεριδα  ΕΞΟΥΣΙΑ. Μεγαλύτερο διάστημα στις περιφερειακές τηλεοράσεις  West channel και  Flash tv

Βρέθηκε κοντά στα γεγονότα της κρίσης στα Βαλκάνια. Την  Αλβανική εξέγερση  του 1997, τους βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο, το κύμα προσφύγων που δημιούργησε ο πόλεμος, και την Αλβανόφωνη εξέγερση στα Σκόπια με τους βομβαρδισμούς στο Αρατσίνοβο εως την Συμφωνια της Οχρίδας (1999-2001).

Κείμενα του στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί σε αρκετές εφημερίδες της Περιφέρειας, ''Θάρρος, Πτολεμαίος και Πρωινός Λόγος''. Έχει γράψει τα κείμενα σε 9 ντοκιμαντέρ εκ των οποίων ένα συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Από τους βασικούς δημιουργούς του veto91fm, και της εφημερίδας vetonews.gr, όπου έχει την καθημερινή του εκπομπή και την δική του στήλη στο editorial.

Ορισμένα απο τα ρεπορτάζ στο ΑΠΕ ΜΠΕ, Mega, την Ελευθεροτυπία και οι έρευνες στο vetonews.gr έγιναν πρώτη είδηση και πρωτοσέλιδα στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο. 

του Σπύρου Κουταβα

Με την η απονομή των βραβείων του Πανελλήνιου Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού για την ανάπλαση και επαναχρησιμοποίηση των περιοχών που χρησιμοποιήθηκαν για την εξόρυξη του λιγνίτη, κορυφώνονται σήμερα οι διήμερες εκδηλώσεις που διοργάνωσε  η ΔΕΗ στην Κοζάνη και την Πτολεμαΐδα.

του Σπύρου Κουταβα

Με αφορμή την δημόσια συζήτηση που ξεκίνησε από την επιστολή Μητλιάγκα για το θέμα του βιολογικού της Κοζάνης και την λυματολάσπη, θα κάνουμε ορισμένες παρατηρήσεις χωρίς να έχουμε προβεί σε κάποια δημοσιογραφική έρευνα για την ουσία του θέματος με τις αντιμαχόμενες πλευρές.

του Σπύρου Κουταβα

Τα παραμύθια ασκούν μια ακαταμάχητη γοητεία σε μικρούς και μεγάλους. Οι φανταστικές ιστορίες, με στοιχεία και δράκους η  άλλες, με έντονα στοιχεία από την καθημερινότητα της ζωής  μεταφέρονται από στόμα σε στόμα  κουβαλώντας κάθε φορά τα στοιχεία της εποχής  τους. Στο δημοτικό σχολείο Βελβεντού,

του Σπύρου Κουταβα

O Κωστής Στεφανόπουλος ήταν ένας βαθιά συντηρητικός πολιτικός, από τα σπλάχνα της δεξιάς, υποψήφιος και βουλευτής της ΕΡΕ και αργότερα στην μεταπολίτευση βουλευτής και υπουργός στην κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

του Σπύρου Κουταβα

«Η ΔΕΗ έχει παρελθόν, έχει παρών και θα έχει και μέλλον και η σημερινή κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα ώστε οι επόμενες γενιές να αισθανθούν την ασφάλεια της δημόσιας επιχείρησης ηλεκτρισμού  που ένοιωσαν οι προηγούμενες» τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης κατά την διάρκεια  της επίσκεψης στην ενεργειακή λεκάνη της Δυτικής Μακεδονίας.

Του Σπύρου Κουταβα

Η επίσκεψη του Πάνου Σκουρλέτη στο Ενεργειακό κέντρο της χώρας είναι σημαντική καθ’ότι γίνεται σε μια συγκυρία που κρίνονται πολλά θέματα στο κομμάτι της ενέργειας ενώ πυκνώνουν οι ενδοκυβερνητικές

του Σπύρου Κουταβα

«Ξημέρωνε τις 28 Οκτώβρη  ο καιρός ήταν βροχερός κατά τις πέντε  το πρωί άρχισε να ακούγεται ο κρότος των πολυβόλων και τα λιανοντούφεκα.  Ο κόσμος δεν ήξερε περί τίνος πρόκειται ακόμη και αυτός ο διοικητής του λόχου προκαλύψεως που έδρευε στο Νεστόριο δεν γνώριζε, γιατί τότε στο χωριό μας δεν υπήρχαν ούτε ραδιόφωνα».

του Σπύρου Κουταβα

«Η πρόκληση για το υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης και την κυβέρνηση είναι να προχωρήσουμε σε αναδιάταξη του παραγωγικού προτύπου να κτίσουμε το νέο παραγωγικό πρότυπο της χώρας για να βγει ο τόπος από την κρίση» τόνισε ο Αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάρκος Μπόλαρης από την Αιανή Κοζάνης. Μιλώντας στην εκδήλωση που διοργάνωσε

του Σπύρου Κουταβα

Ξεκίνησε η περίοδος της συγκομιδής του κρόκου Κοζάνης ενός από τα σπουδαιότερα και ακριβότερα μπαχαρικά στο κόσμο.  Εκατοντάδες καλλιεργητές βρίσκονται στα χωράφια τους σκυμμένοι συλλέγοντας ένα-ένα τα μωβ λουλούδια του θαυματουργού φυτού. Είναι η περίοδος πού οι κάτοικοι του Κρόκου της Αγ. Παρασκευής, της Καισαρείας, της Άνω και Κάτω Κώμης της Πλατανιάς Βοϊου,

του Σπύρου Κουταβα

Ένα βήμα από την παραγωγή ευεργετικών για την υγεία υπερτροφών βρίσκονται Έλληνες επιστήμονες οι οποίοι κατάφεραν να απομονώσουν ορισμένες από τις βιοδραστικές ουσίες που βρίσκονται σε αρωματικά φυτά και αναμένεται να τις εισάγουν σε τρόφιμα.