Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

06/10/2022 11:29

Απάτες

Κατηγορία: Editorial
της ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ Το τηλέφωνο χτύπησε. Απειλητικά. Δύο φορές. Το σήκωσα αμέσως. Μία μισοσβησμένη και ιδιαίτερα πονεμένη αντρική φωνή με ειδοποίησε ότι είναι γιός μου και ότι τράκαρε.

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Περισσότερες ειδήσεις από την Δ. Μακεδονία

veto_sotiriadouΣε πρώτη φάση, ας είν καλά ο θείος του ο πολιτικός και συγγραφέας Μιχάλης Παπακωσταντίνου,που διετέλεσε μέχρι και υπουργός εξωτερικών της Ν.Δ το 1992 - 1993. Με την παρότρυνση στον αδελφό του, κατέβασε τον ανηψιό του από την Κοζάνη στην Αθήνα για να πάρει λέει μόρφωση και καλές γνωριμίες.

Τελοιόφοιτος κολλεγίου ο ανηψιός ..

του τέως πολιτικού ανδρός, μόρφωμα αργότερα μιας πολιτικής που στην αρχή της δεκαετίας του 80 επί σοσιαλιστικής κυβέρνησης άρχισε να βάζει την ταφόπλακα στα πρότυπα σχολεία που ήκμασαν τις δεκαετίες 50 - 70.Το σχέδιο ήταν σατανικό. Καταργούμε τα δημόσια ελληνικά σχολεία μέσης εκπαίδευσης στα οποία άριστοι μαθητές φοιτούσαν δωρεάν μετά από αυστηρή και αξιοκρατική επιλογή και το κυριότερο χωρίς ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ.

Η μη ταξική παιδεία πρέπει να δώσει τη σκυτάλη στην ταξική εκπαίδευση μέσω ιδιωτικών και ξένων κολεγίων.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα μη ταξικής εκπαίδευσης ο καθηγητής του οικονομικού Πανεπιστημίου Αγγελος Τσακλάγκανος. Ο γιος αγρότη από τα Τρίκαλα -που κάποιοι συμμαθητές του τον θυμούνται στα φτωχικά σχολικά χρόνια να φοράει τα ίδια ρούχα χειμώνα καλοκαίρι - έφερε για πρώτη φορά στα πανεπιστημιακά τμήματα τις βασικές αρχές μάρκετινγκ και από αυτόν άρχισαν να γίνονται " έξυπνοι" οι οικονομολόγοι.

Η μεσαία τάξη που κυρίως δημιουργήθηκε τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια και είχε στους κόλπους της
, πολίτες εκπαιδευμένους από υψηλού επιπέδου δημόσια ελληνική παιδεία με " σοσιαλιστική " εντολή μπαίνει τη δεκαετία του 80 σε χειμερία νάρκη για τουλάχιστον τριάντα χρόνια.

Οσα χρόνια παραμερίσθηκε η μεσαία τάξη ,στην οποία ανήκουν οι φορολογικά συνεπείς μισθωτοί του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα - αυτοί που ζουν δηλαδή με ένα αξιοπρεπή μισθό μετά από πολλά χρόνια σταθερής εργασίας και που τίποτα δεν τους χαρίστηκε και ότι έχουν κερδίσει το έχουν με την αξία τους - ξεσάλωσαν οι της ταξικής παιδείας πολίτες αυτής της χώρας. Πολλοί σαν τον ανηψιό του πρώην πολιτικού και συγγραφέα προορίσθηκαν για θέσεις κλειδιά στο πολιτικό και οικονομικό σκηνικό της χώρας.

Οι υποστηρικτές δε αυτής της ιδιωτικής και ταξικής παιδείας δημιούργησαν πεδία τζόγου τύπου χρηματιστηρίων,πεδία εύκολου κέρδους ακόπιαστης και παράνομης εργασίας. Και το σημερινό χρέος κάτι σαν το " αεροπλανάκι " φαντάζει που οι φοιτητές τότε της περιβόητης γενιάς του πολυτεχνείου πολύ αγάπησαν και διέδιδαν κρυφά σε πλούσια σπίτια βγάζοντας και οι ίδιοι εύκολα χρήματα.

Και η μεσαία τάξη ξαφνικά όρθωσε ανάστημα. Εκεί που είναι υπό διωγμό, είναι έτοιμη να βουτήξει ξανά τη σκυτάλη της μη ταξικής παιδείας.
Κατέβηκαν στις πλατείες και δε θα ξαναμπούν στο καβούκι τους. Τίποτα δεν τους χαρίστηκε απ' όσα έχουν κατακτήσει.
Εγώ είμαι καθηγητής με 27 χρόνια προυπηρεσία και παίρνω 1500 καθαρά μου είπε ένας φίλος και θέλουν να τα πάνε στα 1.300, θα τους τα γκρεμήσω.

Πόσο μάλιστα όταν θα συνειδητοποιήσουν ότι πάλι σ' αυτή τη μερίδα μισθωτών δημόσιου και ιδιωτικού τομέα επιβάλει έκτακτη εισφορά επί των δηλωθέντων εισοδημάτων. Εκδικούνται δηλαδή όσους συγκέντρωσαν αποδείξεις και εκεί που περίμεναν να πάρουν μια ανάσα κατά την επιστροφή χρημάτων, θα τους τα πάρει εις διπλούν.
Να'τος ο απρόβλεπτος παράγοντας. Η ανάσταση της μεσαίας τάξης.

EDITORIAL