Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2017 09:49

Πτολεμαΐδα: Έδωσε ζωή σε τέσσερις ανθρώπους με το θάνατό του

 «Δώρα  ζωής»  σε  τέσσερις  ανθρώπους χάρισε με τον θάνατό του ένας 63χρονος άνδρας από την Π.Ε. Καστοριάς που κατέληξε μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο στην ΜΕΘ του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαΐδας.

 

Η οικογένεια του άτυχου άνδρα, με τη συνεχή ενημέρωση αλλά και την στήριξη των ιατρών  της ΜΕΘ,   έλαβε την γενναία απόφαση να προσφέρει τα όργανα του σε ασθενείς που έχρηζαν μεταμόσχευσης. Αμέσως ενημερώθηκε ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), που ανέλαβε όλες τις διαδικασίες συντονισμού της επιχείρησης λήψης των οργάνων και ανεύρεσης των κατάλληλων ληπτών, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Η επιχείρηση ξεκίνησε στις 2 τα ξημερώματα και ολοκληρώθηκε στις επτά το πρωί. Συμμετείχαν η μεταμοσχευτική ομάδα του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης όπου πραγματοποίησε λήψη του ήπατος, η ομάδα του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ που έκανε την λήψη του κερατοειδούς και η ομάδα των γιατρών του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ιωαννίνων που έκανε λήψη των νεφρών.

 Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων η όλη επιχείρηση πήγε πολύ καλά, οι λήπτες έχουν εντοπιστεί στην περιοχή της Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Ιωαννίνων και αυτή την ώρα πραγματοποιούνται εξιδεικευμένες εξετάσεις που θα ολοκληρωθούν αργά το απόγευμα προκειμένου να ταυτοποιηθούν με ακρίβεια οι υποψήφιοι που είναι εγγεγραμμένοι  στην λίστα αναμονής  η νοσηλεύονται σε νοσοκομειακές μονάδες της χώρας.

Η διευθύντρια της ΜΕΘ του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαΐδας Σοφία Γκαλιαγκούση που χειρίστηκε το θέμα της ενημέρωσης των συγγενών και ενημέρωσε τον ΕΟΜ, μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ εκ μέρους του συνόλου των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού  του νοσοκομείου, ευχαρίστησε την οικογένεια και τους συγγενείς του άτυχου άνδρα για την μεγαλοψυχία και γενναιότητα που επέδειξαν να προσφέρουν ζωή σε άλλους συνανθρώπους και ευχήθηκε «η πράξη ανθρωπιάς στην οποία προέβησαν να βρει κι άλλους μιμητές στην ελληνική κοινωνία».

πηγη:ΑΠΕ ΜΠΕ | Σ ΚΟΥΤΑΒΑς

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2017 09:52