Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2015 11:00

Συνάντηση του βουλευτή Κοζάνης Χάρη Κάτανα με τον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 11 Αυγούστου συνάντηση του Βουλευτή Κοζάνης Χάρη Κάτανα με τον Υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή στο Γραφείο του Υπουργού στην οδό Αριστοτέλους

Στην συνάντηση που αφορούσε τα ζητήματα των Νοσοκομείων του Νομού Κοζάνης παρευρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας για θέματα Υγείας Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής κος Σταύρος Γιαννακίδης.
Ο Βουλευτής Κοζάνης Χάρης Κάτανας τόνισε το θέμα της Στελέχωσης των δύο μεγάλων Νοσοκομείων και κυρίως το ζήτημα της Παθολογικής και Παιδιατρικής Κλινικής του Μαμάτσειου νοσοκομείου Κοζάνης καθώς και τα ζητήματα της λειτουργίας του Παιδιατρικού και του Μαιευτικού - Γυναικολογικού Τμήματος του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας και ζήτησε την άμεση πρόσληψη τεσσάρων επικουρικών ιατρών για κάθε Νοσοκομείο. Επίσης ανέφερε και τα ζητήματα των υπολοίπων κλινικών του Μαμάτσειου και του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου.
Ο υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους ότι τα νοσοκομεία του Νομού Κοζάνης όπως και τα υπόλοιπα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας μαζί με τα Νοσοκομεία της Θράκης και των νησιών του Αιγαίου θα έχουν προτεραιότητα για την κάλυψη ιατρικού προσωπικού. Ο Υπουργός ενημέρωσε ότι πολλά από αυτά τα ζητήματα θα είχαν τακτοποιηθεί εάν πολλοί υποψήφιοι είχαν αποδεχθεί τον διορισμό τους ως επικουρικοί ιατροί, ή ακόμη και ως μόνιμοι από παλαιότερους διαγωνισμούς. Πάντως η στελέχωση των Νοσοκομείων θα γίνει άμεσα αφού υπάρχουν οι πόροι και έχουν επιδοτηθεί όλα τα νοσοκομεία της χώρας.
Επίσης συζητήθηκε ο τρόπος με τον οποίο το υπουργείο Υγείας θα μπορούσε να δώσει κίνητρα σε νέους Ιατρούς για να υπηρετήσουν σε απομακρυσμένες ιατρικές μονάδες. Πιο συγκεκριμένα συζητήθηκαν προτάσεις για φορολογικά κίνητρα καθώς και για επικουρική θητεία επί τριετίας με μοριοδότηση ή να γίνει τριετής υποχρεωτική θητεία στους ειδικευόμενους ιατρούς για την κάλυψη κενών θέσεων σε όλες τις άγονες γραμμές.
Ακόμη έγινε αναφορά από την Βουλευτή Κοζάνης και τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και η πρόταση της Περιφέρειας της Δυτικής Μακεδονίας για επιχορήγηση ενοικίου 200 Ευρώ καθώς και η δυνατότητα στέγασης και παραχώρησης διαμερισμάτων σε ειδικευόμενους ιατρούς που θα κάλυπταν κενές θέσεις στην Δυτική Μακεδονία. Επίσης συζητήθηκε και το ενδεχόμενο να παραχωρηθούν Στρατιωτικά Οικήματα Αξιωματικών για να μπορέσουν να έρθουν νέοι ιατροί σε ακριτικές περιοχές.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2015 22:08