Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 07 Απριλίου 2017 10:52

Κοζάνη: Σήμερα το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην Πτολεμαΐδα για να μην πωληθεί η ΔΕΗ

Περιοδείες στους χώρους εργασίας και ενημέρωσης των εργαζομένων για το συλλαλητήριο που θα πραγματοποιεί σήμερα το απόγευμα στις έξι στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας, πραγματοποιούν στο ενεργειακό

λεκανοπέδιο της Δυτικής Μακεδονίας οι εκπρόσωποι των πρωτοβάθμιων σωματείων και της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ. Το Περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας με απόφαση του συμμετέχει στην οργάνωση του συλλαλητηρίου ενώ έχει ορισθεί Συντονιστική επιτροπή αγώνα με επικεφαλή τον Περιφερειάρχη Θόδωρο Καρυπίδη και μέλη τους δημάρχους Κοζάνης, Πτολεμαΐδας, συνδικάτων και της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

 Στόχος των διοργανωτών είναι με την διαμαρτυρία τους να στείλουν το μήνυμά τους τόσο στην κυβέρνηση όσο και στους θεσμούς και να αποτρέψουν την πιθανότητα να πουληθούν λιγνιτικές εγκαταστάσεις κα σταθμοί παραγωγής της επιχείρησης.

Οι δήμοι Κοζάνης και Εορδαίας, μέσω των δημοτικών τους συμβουλίων, έχουν λάβει ομόφωνες αποφάσεις για συμμετοχή στο συλλαλητήριο, ενώ οι εμπορικοί σύλλογοι των δύο πόλεων έχουν αποφασίσει να κλείσουν τα καταστήματα τους κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας. Αποφάσεις συμμετοχής και στήριξης του συλλαλητηρίου έχουν λάβει  τα Εργατικά κέντρα Κοζάνης και Πτολεμαΐδας, η ΑΔΕΔΥ επαγγελματικοί Σύλλογοι και Συλλογικότητες αλλά και φορείς της εκκλησίας.  Από χθες περιοδεύει στο Ενεργειακό κέντρο δυτικής Μακεδονίας ο πρώην υπουργός Ενέργειας και πρόεδρος του ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης συνοδευμένος από τον Θανάση Πετράκο. 

Το ενδιαφέρον των ΜΜΕ εγχώριων και ξένων με αφορμή την πώληση των λιγνιτικών μονάδων είναι στραμμένο στο Λιγνιτικό κέντρο της Δυτικής Μακεδονίας, όπου τηλεοπτικά δίκτυα από τη Ελλάδα και την Ευρώπη όπως το Γερμανικό ZDF βρίσκονται στην περιοχή παρακολουθώντας  τις αντιδράσεις των φορέων και  πραγματοποιώντας έρευνες στα ορυχεία και τους σταθμούς παραγωγής της ΔΕΗ για τους λιγνίτες της περιοχής.

ΣΠΥΡΟς ΚΟΥΤΑΒΑς

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 07 Απριλίου 2017 10:58