Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2015 21:54

Η Φώφη Γεννηματά φιλοξενήθηκε σπο τους συνεταιριστές στο Βελβεντό

η φωτο ειναι α;πο τον Πρωϊνο λογο η φωτο ειναι α;πο τον Πρωϊνο λογο

Η Φώφη Γεννηματά επισκέφθηκε το Βελβεντό τον Συνεταιρισμο ΑΣΕΠΟΠ ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις μίλησε με τους συνεταιριστές και τον

πρόεδρο Ν. Κουτλιάμπα. Για τον πρωθυπουργό τόνισε «Ο κ. Τσίπρας δε μπορεί να πατάει σε δυο βάρκες»- «Δε μπορεί να είναι όμηρος των συνιστωσών του κόμματός του.
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/0hlZqCDL4FY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
{/source}

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις των ΘΕΣΤΟ, ΘΕΣ - ΓΑΛΑ και ΘΕΣ-ΓΗ στη Λάρισα, του συνεταιρισμού ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού στη Κοζάνη, ενώ είχε συζήτηση με αγρότες στην πλατεία Δημαρχείου στα Σέρβια Κοζάνης.

«Το ΠΑΣΟΚ έχει διαμορφώσει ιστορικά μια ισχυρή σχέση με τον αγροτικό κόσμο, την ύπαιθρο και την ανάπτυξη της» σημείωσε στις παρεμβάσεις της προς του εκπροσώπους των συνεταιρισμών και των αγροτών η Φώφη Γεννηματά».

«Το ΠΑΣΟΚ με την πολιτική του έδωσε ζωή και προοπτική στην ελληνική ύπαιθρο με την αναβάθμιση του πρωτογενή τομέα αλλά και με ευρύτερου χαρακτήρα παρεμβάσεις στην βελτίωση του βιοτικού επιπέδου, στο σύστημα υγείας και τις κάθε μορφής υποδομές. Για τον λόγο αυτό, όχι μόνο για λόγους συμβολικούς αλλά και ουσιαστικούς, αποφάσισα να ξεκινήσω την επανασύνδεση των σχέσεων του ΠΑΣΟΚ με τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου από τους αγρότες και τον πρωτογενή τομέα».

Όπως ανέφερε ακόμη η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, η χώρα έχει ανάγκη από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης που αποτελεί τη μόνη ρεαλιστική και βιώσιμη λύση για την οριστική έξοδο από την κρίση.

«Θετικά πρότυπα στην κατεύθυνση αυτή αποτελούν μια σειρά από επιτυχημένες προσπάθειες νέων συλλογικών παραγωγικών φορέων συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών όπως αυτές που επισκέφθηκα σήμερα», σημείωσε.

«Παραγωγικές πρωτοβουλίες με σύγχρονη αντίληψη και νοοτροπία, με υγιές επιχειρηματικό πλάνο, που ανοίγουν νέους δρόμους και μας γεμίζουν αισιοδοξία με την αποτελεσματικότητά τους μέσα στην κρίση. Καινοτόμοι αγρότες κάθε ηλικίας, παράγουν γνώση, εξελίσσουν την αγορά, πετυχαίνουν στόχους σημαντικούς για τους ίδιους και την τοπική οικονομία. Αυτός είναι ο δρόμος και για την πατρίδα μας».

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ακόμη ότι για να καταστεί ο πρωτογενής τομέας ανταγωνιστικός και να προσφέρει θέσεις εργασίας, χρειάζεται:

- Η αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου ώστε η Ελληνική γεωργία να αποκτήσει ταυτότητα και από μια γεωργία χαμηλού κόστους να μετατραπεί σε μια γεωργία με βάση την ποιοτική παραγωγή. Η αύξηση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών προϊόντων μέσα από την ποιότητα και την καινοτομία θα αποτελέσουν διαβατήριο επιτυχίας εξωστρεφών και εξαγωγικών επιχειρηματικών δράσεων.

- Η εξασφάλιση της εδαφικής συνοχής, που θασυμβάλλει στην μετατροπή της ποικιλομορφίας σε πλεονέκτημα για τη βιώσιμη ανάπτυξη των πεδινών, των ορεινών, των νησιωτικών και των περιαστικών περιοχών, δηλαδή ολόκληρης της χώρας.

- Η υποστήριξη όλων των συνεργατικών σχημάτων: των ομάδων παραγωγών, των υγιών συνεταιρισμών, της συμβολαιακής γεωργίας, των clusters κ.ά.

- Την διασύνδεση και την μέγιστη συνέργεια του πρωτογενούς τομέα με τους άλλους κλάδους της οικονομίας με έμφαση στην μεταποίηση, την εστίαση και τον τουρισμό.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συζήτησε ακόμη με τους εκπροσώπους των μονάδων και τους αγρότες, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η παραγωγική διαδικασία κυρίως λόγω της έλλειψης ρευστότητας, το αυξημένο κόστος παραγωγής, την καθυστέρηση εφαρμογής της νέας ΚΑΠ, τις δυσκολίες στην διακίνηση των προϊόντων και ιδιαίτερα στις εξαγωγές.

Ανέφερε ακόμη ότι σε όλα τα χρόνια της κρίσης το ΠΑΣΟΚ με τις παρεμβάσεις του συνέβαλε καθοριστικά ώστε ο αγροτοκτηνοτροφικός κόσμος να έχει την μικρότερη δυνατή επιβάρυνση από φορολογικά και εισπρακτικού χαρακτήρα μέτρα.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ παρέλαβε τον πρωτογενή τομέα με:

1. Την μικρότερη δυνατή επίπτωση της κρίσης

2. Την παραγωγή και τις εξαγωγές των ελληνικών προϊόντων να αυξάνουν

3. Την ομαλή και απρόσκοπτη καταβολή των επιδοτήσεων ύψους 3 δισ το χρόνο

4. Την ομαλή καταβολή των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ

5. Την Συμφωνία για την Νέα ΚΑΠ 2014-2020 με χρηματοδότηση 20 δις €

6. Την επιτυχή αντιμετώπιση των επιπτώσεων από το Ρωσικό εμπάργκο

7. Την εφαρμογή σημαντικά και πετυχημένα προγράμματα επενδύσεων.

Σε αντίθεση η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ τους τελευταίους έξι μήνες:

1. Σταμάτησε την ομαλή καταβολή των ενισχύσεων στους αγρότες

2. Καθυστερεί σημαντικά την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ

4. Δεν έκανε τίποτα με το Ρωσικό Εμπάργκο

5. Τις τελευταίες ημέρες με το κλείσιμο των Τραπεζών και την ανυπαρξία ρευστότητας

○ Πάγωσε το εμπόριο και τις εξαγωγές των γεωργικών προϊόντων

○ Σημειώνονται ελλείψεις στα αγροτικά εφόδια

και το κυριότερο επιφύλαξε μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη στους αγρότες με τα νέα μέτρα του μνημονίου με λαίλαπα εισπρακτικού χαρακτήρα μέτρα.

Τέλος αναφερόμενη στη συμφωνία με τους εταίρους, η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ότι «Το νέο μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επεφύλασσε δυσάρεστες εκπλήξεις για τους αγρότες, λόγω κακής προετοιμασίας της Κυβέρνησης. Μετά και από ισχυρή δική μας πίεση τα συγκεκριμένα φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα για τους αγρότες αφαιρέθηκαν από τα προαπαιτούμενα, τα οποία σύμφωνα με ρητή κυβερνητική δέσμευση ολοκληρώθηκαν

Στην εξειδίκευση για την τελική διαμόρφωση της συμφωνίας η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να διαπραγματευτεί σοβαρά για να αφαιρεθούν. Εμείς θα πιέσουμε σε αυτή τη κατεύθυνση».

Η Φώφη Γεννηματά κατέληξε λέγοντας ότι: « Το ΠΑΣΟΚ με εθνική ευθύνη για την πορεία της χώρας και γνωρίζοντας την αξία του πρωτογενή τομέα καταβάλει προσπάθεια με τους αγρότες και τους φορείς τους για να μετριάσει αυτές τις αστοχίες της κυβέρνησης. Το ΠΑΣΟΚ θα είναι σταθερά κοντά στον αγροτικό κόσμο, κοντά στον κάθε άνθρωπο του μόχθου που δίνει καθημερινά τη δική του μάχη σε δύσκολες συνθήκες για αξιοπρέπεια και ελπίδα για την ζωή του και την οικογένεια του. Του χρωστάμε αυτή την αξιοπρέπεια και την ελπίδα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2015 01:30