Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2015 01:49

Έληξε και επίσημα το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας- Δεν πληρώθηκε η δόση του ΔΝΤ

Απο την συγκέντρωση Μένουμε Ευρώπη στην πλατεία Συντάγματος Απο την συγκέντρωση Μένουμε Ευρώπη στην πλατεία Συντάγματος

Σε καθεστώς ληξιπρόθεσμων οφειλών έθεσε την Ελλάδα το ΔΝΤ καθώς δεν αποπληρώθηκε η δόση του 1,6 δισ. μέχρι τις 12 το βράδυ της Τρίτης.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ κ. Τζέρι Ράις δήλωσε ότι «επιβεβαιώνω πως η αποπληρωμή 1,5 δισ. ευρώ από την Ελλάδα στο IMF δεν πραγματοποιήθηκε σήμερα. Έχουμε ενημερώσει το εκτελιστικό μας συμβούλιο ότι η Ελλάδα είναι τώρα σε καθεστώς ληξιπρόθεσμων οφειλών και μπορεί να λάβει χρηματοδότηση από το ΔΝΤ μόνο όταν αποπληρωθούν αυτά τα χρέη».

Παράλληλα όμως επιβεβαίωσε ότι το ΔΝΤ έχει λάβει αίτημα από την ελληνική κυβέρνηση για μετάσταση της συγκεκριμένης πληρωμής αλλά αρκέστηκε να δηλώσει ότι «το θέμα θα πάει στο εκτελεστικό συμβούλιο εν ευθέτω χρόνω».

Μετά την λήξη της τηλεδιάσκεψης του Eurogroup, κατά τη διάρκεια της οποίας ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης ζήτησε διετές πρόγραμμα με 30 δισ. ευρώ χρηματοδότηση και σκληρούς όρους, αισθητές είναι οι παρεμβάσεις από τις ΗΠΑ.  Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου συνομίλησε το βράδυ της Τρίτης με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, τον Ιταλό υπουργό Οικονομικών Πιέρ Πάολο Παντόαν και τον γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν για την εξελισσόμενη κατάσταση στην Ελλάδα.

Νωρίτερα, ο  Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (EFSF) εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ανακοινώνει ότι τελειώνει το πρόγραμμα τα μεσάνυχτα της Τρίτης, τονίζοντας ότι  η τελευταία δόση του δανείου του EFSF ύψους 1,8 δισ. ευρώ δεν θα είναι πλέον διαθέσιμη για την Ελλάδα.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται από το απόγευμα της Τρίτης η συγκέντρωση υπέρ του «ναι» στο Σύνταγμα, όπου παρά τη βροχή συγκεντρώθηκαν τουλάχιστον 20.000 άτομα σύμφωνα με ενημέρωση της ΓΑΔΑ, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του «ναι» και της παραμονής της χώρας στην Ευρωζώνη.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός είχε συνομιλήσει με τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον επικεφαλής του Eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ και τον Γ.Δ. του ESM Κλάους Ρέγκλινκ, προκειμένου να επανεκκινήσει η διαπραγμάτευση και να αποφευχθεί, έστω και τη δωδεκάτη ώρα, το δυστύχημα.

πηγη:ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2015 01:58