Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017 09:42

Σταθάκης: Η απαλλοτρίωση του οικισμού Αχλάδας θα γίνει με ενιαίο τρόπο και με την ταυτόχρονη αποζημίωση των πληττόμενων οικιστών

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους του οικισμού Αχλάδας για την προώθηση της διαδικασίας απαλλοτρίωσης του οικισμού εν όψει της έναρξης εξόρυξης των ορυχείων της περιοχής. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Θεόδωρος Καρυπίδης, Περιφερειάρχης, αντιπροσωπεία του νομού Φλωρίνης και εκπρόσωποι της επιτροπής αγώνα του οικισμού Αχλάδας.
 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συνεννόησης, οι εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας μαζί με τον Περιφερειάρχη, παρουσίασαν τα επιμέρους ζητήματα που προκύπτουν από την έναρξη εξόρυξης των ορυχείων της περιοχής και ειδικότερα το ζήτημα μετεγκατάστασης του οικισμού Αχλάδας.
 
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, από την πλευρά του, δήλωσε ότι:
 
-Η απαλλοτρίωση του οικισμού Αχλάδας θα γίνει με ενιαίο τρόπο και όχι τμηματικά, με την ταυτόχρονη αποζημίωση των πληττόμενων οικιστών .
 
-Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα είναι σε συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη του ορυχείου, με στόχο να διασφαλίσει την απαρέγκλιτη εφαρμογή της συμφωνηθείσας διαδικασίας.
 
-Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα προχωρήσει σε θεσμική ρύθμιση, εάν αυτή χρειαστεί, ώστε να αποτρέψει κάθε τυχόν παρέκκλιση ή διαφοροποίηση από την ενιαία και συστηματική οδό επίλυσης του ζητήματος αυτού και με σύμφωνη πάντα γνώμη των εμπλεκόμενων φορέων. 
 
Τέλος ο ΥΠΕΝ, Γιώργος Σταθάκης, διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο θα παρακολουθεί στενά την απαρέγκλιτη τήρηση των περιβαλλοντικών κανόνων, στη βάση των οποίων εκδόθηκε η άδεια λειτουργίας των ορυχείων.
από το Γραφείο Τύπου
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017 09:45