Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017 23:08

Στην γραμμή Σταθάκη "συγκλίνουν" οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης και Φλώρινας, ακολουθεί και ο περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης

Στην σύσκεψη πού έχει προγραμματισθεί με τον υπουργό ΠΕΚΑ Γιώργο Σταθάκη για την Τρίτη το μεσημέρι  στην οποία θα συμμετάσχουν οι 4 βουλευτές του Σύριζα Κοζάνης, ο βουλευτής του κυβερνητικού κόμματος της Φλώρινας και ο περιφερειάρχης Θόδωρος Καρυπίδης,  αναμένεται να υπάρξει ενημέρωση για τα ενεργειακά τις προτάσεις των δανειστών και την θέση της ελληνικής κυβέρνησης.

 

Η συνάντηση φαίνεται ότι ζητήθηκε αρχικά από τον  Θέμη Μουμουλίδη και τον Θ. Καρυπίδη προκειμένου να αποσαφηνιστούν σημεία της συμφωνίας που αφορούν την περιοχή. Σύμφωνα με ασφαλής πληροφορίες του vetonews από την μέχρι τώρα ενημέρωση που υπάρχει στους κυβερνητικούς βουλευτές της Κοζάνης και της Φλώρινας φαίνεται, να αναγνωρίζεται η δύσκολη θέση της κυβέρνησης έναντι των εταίρων, να υπάρχει ανακούφιση για τα υδροηλεκτρικά που μένουν προς το παρόν εκτός της συζήτησης, ενώ αναγνωρίζεται  η ανάγκη  να ολοκληρωθούν οι εκκρεμότητες στα ενεργειακά και τα εργασιακά ώστε να κλείσει το συντομότερο δυνατόν η διαπραγμάτευση.

 Οι περισσότεροι βουλευτές της Κοζάνης και ο βουλευτής Φλώρινας έστω και με τις ενστάσεις τους, φαίνεται να στηρίζουν τις επιλογές που έχει καταλήξει ο Γιώργος Σταθάκης στην διαπραγμάτευση με τους εταίρους, ενώ μικρο-δυσκολίες  υπάρχουν στο πρόσωπο του Καρυπίδη. Οι τόνοι της συζήτησης, η συνθηματολογία, με την οποία ο Θ. Καρυπίδης πολιτεύθηκε,  καθώς το εισαγγελικό ύφος και ο υποτιμητικός τρόπος που ο περιφερειάρχης απευθύνθηκε το 2014 στους αντιπάλους του και το τοπικό πολιτικό προσωπικό της εποχής με αφορμή τα ενεργειακά φαίνεται ότι δημιουργούν ηθικά διλλήματα στον ίδιο για τις σημερινές επιλογές του. Αρκετές φορές είχε επαναλάβει ότι «θα είμαστε στις πύλες των ΑΗΣ εάν πωληθούν νερά και λιγνίτες» ενώ εσχάτως «απειλεί τους υπουργούς ότι θα παραιτηθεί με όλο τον συνδυασμό για να προκαλέσει κρίση».

Ομως  οσοι παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις εκτιμούν ότι ο περιφερειάρχης απλά κάνει τόν "δύσκολο" και στο τέλος, υπό το πρόσχημα του «μικρότερου κακού» θα στηρίξει την πώληση μονάδων και ορυχείων. Μάλιστα υπενθυμίζουν ως παράδειγμα την αλλαγή στην γραμμή πλεύσης που από το «δεν υπογράφω στα διαπλεκόμενα» για το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων, που  κατέληξε  οχι μόνο να υπογράψει αλλά να παριστάνει και τον νικητή επί των διαπλεκόμενων γιατί δήθεν ο Μπόμπολας έκανε δεκτές απαιτήσεις της περιφερειακής αρχής!.

Σπύρος Κουταβας

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017 09:13