Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 24 Απριλίου 2016 20:06

Λόγω ανευθυνότητας η πλήρους άγνοιας της αντιδημάρχου Κοζάνης Ε. Τασοπούλου;

Επιχειρηματίας με σημαντικές επενδύσεις  στις  δυναμικές καλλιέργειες αρωματικών φυτών στην περιοχή της Κοζάνης  από το τηλέφωνο μου εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια του για τις πρακτικές του δήμου Κοζάνης «ότι αντιστρατεύονται την τοπική επιχειρηματικότητα».

Παραξενεύτηκα στην αρχή και προσπαθούσα να καταλάβω την άμεση εμπλοκή του δήμου σε σχέση με τα παράπονα του επιχειρηματία. Πίστευα ότι θα πρόκειται για κάποιο συνηθισμένο θέμα τριβής όπως  η οδική πρόσβαση στην επιχείρηση  η κάτι με την γραφειοκρατία της ΔΕΥΑΚ. 

Ο άνθρωπος όμως μου λέει ότι πρόκειται για κάτι πολύ πιο σοβαρό και ζήτησε να διαβάσω την ανακοίνωση της αντιδημάρχου Περιβάλλοντος Ελένης Τασοπούλου για την παγκόσμια μέρα της Γής που ήταν δημοσιευμένη στο vetonews.gr.

Έμεινα άφωνος. Εκτός από συνηθισμένα επετειακά η κ Τασοπούλου ως αντιδήμαρχος δηλώνει με πάσα σοβαρότητα ότι «Ο Δήμος Κοζάνης, ένας ιδιαίτερα υποβαθμισμένος περιβαλλοντικά Δήμος, οφείλει να σταθεί δυναμικά απέναντι σ’ αυτήν την υποβάθμιση, να διεκδικήσει την αποκατάσταση του περιβάλλοντος, να δημιουργήσει συνθήκες αναβάθμισής του ως χρέος και για το παρόν και για το μέλλον».

Ο άνθρωπος στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής φανερά ανήσυχος μου εξηγούσε ότι ''η υποστήριξη της παραπάνω άποψης  από τα χείλη της καθ’ύλην αρμόδιας  αντιδημάρχου, μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην ταυτότητα των αρωματικών φυτών η των προϊόντων που παράγονται (πχ έλαια κλπ) που μετά από πολύ αγώνα τρέξιμο, επενδύσεις, και προσωπικά έξοδα καταφέραμε τα προϊόντα μας - λόγω της εξαιρετικής τους ποιότητας- να βρίσκονται σε πολύ ανταγωνιστικές αγορές όπως της Γερμανίας, των ΗΠΑ, της Αγγλίας αλλά και της Ασίας. Λόγω και του υψομέτρου και του μικροκλίματος της περιοχής -εξήγησε - παράγουμε αρωματικά φυτά με δυναμικά ποιοτικά χαρακτηριστικά  και χωρίς καμία οργανωμένη διαφήμιση καταφέραμε να ανταγωνίζονται αντίστοιχα  προϊόντα με διεθνή αναγνωρισμένη ετικέτα όπως της Κρήτης  και της Πελοποννήσου. Να ξέρετε -συνέχισε χωρίς σταματημό - ότι πολύ συχνά  στέλνουμε δείγματα σε αναγνωρισμένα εργαστήρια της Ευρώπης  όπου ελέγχονται και πιστοποιούνται τα χαρακτηριστικά των προϊόντων μας, ταυτόχρονα με αυτά των ανταγωνιστών μας. Εάν κάποιος λοιπόν θέλει να μας πετάξει εκτός αγοράς δεν έχει παρά να φροντίσει να γίνουν γνωστές εκεί που χρειάζεται οι ανεύθυνες δηλώσεις της αντιδημάρχου'' και με αποχαιρέτησε  κλείνοντας μου οργισμένα το  τηλέφωνο.

Οι τυχόν παρενέργειες από την  δήλωση της κ. Τασοπούλου δεν αφορούν μόνο τα αρωματικά φυτά που ανέφερε ο επιχειρηματίας και που εσχάτως γνωρίζουν άνθιση στο δήμο Κοζάνης, αλλά και τον «Κρόκο Κοζάνης», που συγκαταλέγεται στα πανάκριβα μπαχαρικά του κόσμου. Αφορά τις επιχειρήσεις παραγωγής τροφίμων που  δραστηριοποιούνται στα όρια του δήμου και που εξάγουν τα προϊόντα τους στην Ευρώπη τη Ρωσία το Ισραήλ και αλλού. Αφορά επίσης τους ανθρώπους που επένδυσαν τα χρηματά τους στον τουρισμό και προσπαθούν να καθιερώσουν τον  δήμο Κοζάνης  στον περιηγητικό χάρτη αξιοποιώντας τα μοναδικά οικοσυστήματα των τεχνητών λιμνών  Πολυφύτου και  Ιλαρίωνα, ενώ άλλοι προσπαθούν να συνδυάσουν τον  αυξανόμενο ρυθμό που παρουσιάζουν οι επισκέψεις μαθητών και φοιτητών στα ορυχεία και τις μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της περιοχής με τα φυσικά τοπία της περιοχής.

Η άποψη της αντιδημάρχου Κοζάνης ότι  «Δήμος Κοζάνης, είναι ένας ιδιαίτερα υποβαθμισμένος περιβαλλοντικά Δήμος» σε συνδυασμό με την εικόνα οτι καπου εκεί υπάρχουν τα εργοστάσια της ΔΕΗ, φέρνει αυτόματα στο μυαλό  εικόνες από περιοχές του πλανήτη και της Ελλάδας με εκτεταμένη μόλυνση της ατμόσφαιρας, των νερών, των εδαφών, από τοξικά βαρέα μέταλλα και που εν τέλει τις καθιστά αφιλόξενες για κάθε άλλη δημιουργική δραστηριότητα.  Η παραπάνω «εικόνα» της πόλης που προσπαθεί να κτίσει η αντιδήμαρχος είναι ψευδής, αδικεί εξόφθαλμα την πραγματική εικόνα του δήμου.

Εάν  πρόκειται για λεκτική υπερβολή,  με έντονους μελοδραματικούς τόνους, που συνηθίζουν οι οικολόγοι όταν περιγράφουν  μια εικόνα περιβάλλοντος, υπάρχει τρόπος και χρόνος για την ομαλή επανόρθωση. Υπάρχει όμως και η εκδοχή ότι η εικόνα καταστροφολογίας δηλαδή να συνδεθεί ο δήμος με τις πιο  γκρίζες υποβαθμισμένες εικόνες που έρχονται στο μυαλό των ανθρώπων, με αφορμή το περιβάλλον να γίνεται με σχέδιο.  Μέσα από τέτοιο κλίμα μαύρης περιβαλλοντικής καταστροφολογίας που ορισμένοι «πρασινολόγοι» του δήμου Κοζάνης  σκοπίμως καλλιεργούν τελευταία,  ίσως να επιφυλάσσουν για τον εαυτό τους, ρόλους και πολιτικές του «πράσινου σωτήρα» για την πόλη. Όποια από τις παραπάνω εκδοχές επιλέξει κάποιος, είναι σίγουρο ότι και οι δύο βλάπτουν το όνομα, την φήμη της πόλης, τα προϊόντα που παράγουν τα νέα επιχειρηματικά σχήματα προσφέροντας νέα πεδία οικονομικής δραστηριότητας στην περιοχή.

Η κ. Τασοπούλου έγινε ευρύτερα γνωστή από τις άστοχες ενέργειες της στο θέμα διαχείρισης των αδέσποτων, όπου ο δήμος και προσωπικά ο δήμαρχος κατηγορήθηκαν επί ''δικαίων και αδίκων'' σε πανελλήνια κλίμακα από τις φιλοζωικές οργανώσεις. Ακόμη και σήμερα η δήμος εξαιτίας της στάσης της και της έλλειψης συνεργασίας που την διακρίνει, συνεχίζει να παρουσιάζει μια κακή εικόνα στην διαχείριση τους. Πολίτες χρειάστηκε να φθάσουν μέχρι το γραφείο της συνηγόρου του πολίτη στο δήμο για να μεσολαβήσει, ώστε να λάβουν απαντήσεις σε ερωτήματα που έχουν θέσει και που αφορούν τα έργα και τις ημέρες της στο θέμα των αδέσποτων και της λειτουργίας του  καταφυγίου.

Θα έχει ενδιαφέρον η γνώμη των τοπικών στελεχών ΣΥΡΙΖΑ  που συμμετέχουν ως σύμβουλοι στο δήμο για την εικόνα που προσπαθεί να φιλοτεχνήσει προς τα έξω η ομάδα των οικολόγων που περιστοιχίζει τον δήμαρχο Λ. Ιωαννίδη 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2016 15:55