Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016 09:25

Ο φυσικός χώρος προσκυνήματος λειψάνων των αγίων είναι στα νοσοκομεία η στις εκκλησίες;

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 Από το δελτίο τύπου της Μητρόπολης Σερβίων και Κοζάνης διαβάσαμε ότι:

«Το μεσημέρι της Πέμπτης 14 Απριλίου, στις 12:00, τα ιερά Λείψανα  των Αγίων Ραφαήλ,  Νικολάου & Ειρήνης θα μεταφερθούν στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, για να δοθεί η δυνατότητα της προσκύνησης στους νοσηλευόμενους και στο προσωπικό του Νοσοκομείου».

Αλήθεια, ποιοί υπηρεσιακοί παράγοντες έδωσαν την άδεια για ένα τέτοιο γεγονός. Ο φυσικός χώρος των λειψάνων των Aγίων της ορθόδοξης εκκλησίας είναι οι ναοί  και οι μοναστηριακές κοινότητες. Προξενεί πλείστες απορίες και ερωτηματικά αυτή η κίνηση της Mητρόπολης τα λείψανα να περιοδεύσουν σε νοσοκομείο.

Είναι γνωστό ότι στα νοσοκομεία υπάρχουν ασθενείς που δίνουν μάχη για να κρατηθούν στην ζωή ενώ άλλοι δίνουν μάχη μαζί με τους συγγενείς τους να σηκωθούν  από το κρεβάτι του πόνου. Όποιος από τους ασθενείς θέλει να ασκήσει τα όποια θρησκευτικά του καθήκοντα υπάρχουν μικροί ναΐσκοι εντός του  αύλιου χώρο των νοσοκομείων.

Η εικόνα της περιοδείας των λειψάνων στο Μαματσειο και στους διαδρόμους του νοσοκομείου είναι τριτοκοσμική και παραπέμπει στην χειρότερη μορφή θρησκευτικού εμπορίου. Υπάρχει κάποιος από την διοίκηση με σθένος ώστε να προφυλάξει τους ασθενείς από αυτή την πανήγυρη; 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016 14:24