Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2015 22:58

Βαριά καμπάνα σε δικηγόρο - σύζυγο τέως υπουργού του ΠΑΣΟΚ - για το αδίκημα της απάτης και της πλαστογραφίας

Σπυρος Κουταβας

Βαριά καμπάνα σε Καστοριανή δικηγόρο για το αδίκημα της απάτης και της πλαστογραφίας

Η δικηγόρος από την Καστοριά κρίθηκε ένοχη από το δικαστήριο και καταδικάστηκε σε 3,5

χρόνια φυλάκιση.

Το τριμελές Εφετείο πλημ/των στην Κοζάνη έκρινε ομόφωνα ότι η δικηγόρος  είναι ένοχη για τρία αδικήματα, της απάτης και απάτης κατ εξακολούθηση, και της  πλαστογράφησης και την καταδίκασε σε πέντε χρόνια  φυλάκιση μετατρέποντας την ποινή σε 3,5 χρόνια και εξαγοράσιμη προς 5 € την ημέρα.

Στην κατάθεση της η  δικηγόρος από την Καστοριά και απαντώντας στις ερωτήσεις του προέδρου της έδρας κ. Ντίτουρα εν μέσω λυγμών και δακρύων παραδέχθηκε την ενοχή της και όσα περιγράφονται στο κατηγορητήριο ότι δηλαδή εξαπάτησε την Χρυσούλα Φιλλίπου  όταν η τελευταία της ανέθεσε υπόθεση της που αφορούσε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.  

Ο Εισαγγελέας της έδρας κ. Σαμαράς απευθυνόμενος στην κατηγορουμένη ρώτησε εάν της έχει αφαιρεθεί η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και εάν όλα είναι εντάξει με τον πρόσωπο της  μιας και όπως σημείωσε έχει απασχολήσει το δικαστήριο και με άλλες υποθέσεις.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Όλα ξεκίνησαν όταν προς το τέλος του 2006 η μηνύτρια Χρυσούλα Φιλίππου από την Καστοριά  απευθύνθηκε στην γνωστή δικηγόρο για να αναλάβει υπόθεση της για διαγωνισμό του ΑΣΕΠ στον οποίο ενώ ηταν στο αρχικό πίνακα, δεν ήταν επιτυχούσα στον τελικο.  Μετά την απόρριψη της ένστασης της από τον ΑΣΕΠ, η δικηγόρος της πρότεινε να προσφύγει ενώπιον του διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών για να δικαιωθεί. Η Χρυσούλα Φιλίππου έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που της ζητήθηκαν απ την δικηγόρο για να γίνουν οι προσφυγές ενώπιον της δικαιοσύνης. Πλήρωσε έξοδα δικηγόρου για την ίδια και τους συνεργάτες της στην Αθήνα συνολικά 4.000€. 

Το δικαστήριο δεν έγινε ποτέ γιατί ποτέ δεν έγινε καμία  προσφυγή από την Καστοριανή δικηγόρο. Παρόλα αυτά  προσκόμισε στην πελάτισσα της απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών που την δικαιώνει και ακυρώνει την προηγούμενη απόφαση του ΑΣΕΠ έναντι της προσφυγής της. Ο χρόνος  όμως  κυλούσε και πολυπόθητη πρόσληψη της Χρυσούλας Φιλίππου στη νομαρχία Καστοριάς δεν ερχόταν παρόλη την ‘’δικαίωση’’ του αιτήματος  της από το δικαστήριο.  Τότε στις αρχές του 2014 η δικηγόρος για να διαλύσει τις  οποίες ανησυχίες της πελάτισσας της, ότι όλα βαίνουν καλώς και η ολοκλήρωση της υπόθεσης πλησιάζει αισίως στο τέλος εμφάνισε έγραφα του ΑΣΕΠ προς το Εθνικό τυπογραφείο και στην συνέχεια απόσπασμα Εφημερίδα ς της κυβερνήσεως όπου φαίνεται ότι Χρυσούλα Φιλίππου  διορίζεται στην νομαρχία Καστοριάς.  Ακολούθησε εκ νέου έγγραφο του ΑΣΕΠ που επαναλάμβανε τα ίδια με το προηγούμενο προκειμένου η δικηγόρος να κατευνάσει τις όλο και εντεινόμενες ανησυχίες της πελάτισσας της. Όπου τελικά με την  ανάθεση της υπόθεσης  του διορισμού της στον ΑΣΕΠ σε άλλο δικηγόρο η Χρυσούλα Φιλίππου ανακάλυψε ότι δεν είχε γίνει ποτέ προσφυγή σε διοικητικά δικαστήρια στην Αθήνα και  όσα έγγραφα και αποδεικτικά στοιχεία του ΑΣΕΠ και της εφημερίδας της κυβερνήσεως  που η δικηγόρος είχε προσκομίσει στην Χρυσούλα Φιλλίπου ήταν πλαστά.

Στο δικαστήριο αναγνώστηκαν από τον συνήγορο της  πολιτικής αγωγής οκτώ πλαστά έγγραφα.  Μεταξύ αυτών ήταν μια δικαστική απόφαση του διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών τέσσερα έγγραφα του ΑΣΕΠ, και απόκομμα της Εφημερίδα της κυβερνήσεως.  

Η δικηγόρος άσκησε έφεση και η υπόθεση της θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2015 10:18