Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 04 Απριλίου 2017 10:53

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στη ΔΕΗ συνεδρίασε στις 31 Μαρτίου 2017 το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας

 Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος απευθυνόμενος στο Δημοτικό Συμβούλιο και στους θεσμικούς φορείς της περιοχής ανέφερε τα εξής

 

Η επιχειρούμενη εκποίηση της ΔΕΗ θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την περιοχή αλλά και για την εθνική οικονομία. Είναι αναγκαία η αποτροπή αυτής της εξέλιξης, στοιχείο που για να γίνει εφικτό απαιτείται η συγκρότηση παλλαϊκού μετώπου με τη συμμετοχή όλων των θεσμικών φορέων της περιοχής και την σφυρηλάτηση της ενότητάς τους.

Είναι αναγκαίο η ΔΕΗ να παραμείνει υπό Δημόσιο έλεγχο γιατί σε καιρούς κρίσης η ενέργεια και το νερό αποτελούν πολύτιμα εργαλεία για την αντιμετώπισή της. Η συγκεκριμένη επιλογή θέτει σε κίνδυνο την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας. Ας έχουν υπόψη ότι διαχειρίζονται την περιουσία που τους την κληρονόμησαν οι παππούδες μας. Διαχειρίζονται τους κόπους και τις περιουσίες χρόνων ενός ολόκληρου λαού.

Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά την εισήγηση του Δημάρχου αποφασίζει:

  1. Επικαιροποιεί προηγούμενες αποφάσεις επί τη βάσει των οποίων:

α. Δηλώνει σ όλους τους τόνους τη διαχρονική και πάγια θέση του ότι είναι αντίθετο στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, άρα και στην πώληση μονάδων της.

β. Εκφράζει την κάθετη αντίρρησή του στις συγκεκριμένες επιλογές, οι οποίες πλήττουν τον κοινωνικό και οικονομικό ιστό της περιοχής.

  1. Συμμετέχει σε όποιες μορφές αγώνα προκριθούν από τους εργαζόμενους όπως έκανε και στο παρελθόν.
  2. Απαντώντας στην πρόταση περί σύστασης συντονιστικού οργάνου, το Δημοτικό Συμβούλιο είναι θετικό και θα συμμετέχει με το Δήμαρχο κ. Ζαμανίδη Σάββα.
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 04 Απριλίου 2017 11:01