Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 08 Ιανουαρίου 2017 10:50

Χωρίς θέρμανση η πόλη της Πτολεμαΐδας απο βλάβη στις μονάδες του ΑΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ

Μια βλάβη στις μονάδες του Ατμοηλεκτρικού σταθμού καρδιάς της ΔΕΗ έχει ως αποτέλεσμα να μείνει χωρίς θέρμανση ολόκληρη η πόλη της Πτολεμαΐδας. Οι μονάδες 3 & 4 του ατμοηλεκτρικού σταθμού  που

τροφοδοτούν με θερμό ατμό την τηλεθέρμανση της Πτολεμαΐδας τέθηκαν εκτός λειτουργίας κατά την διάρκεια της νύκτας.  Ο ολικός παγετός κατά την διάρκεια της νύκτας όπου το θερμόμετρο σκάλωσε στους -17 βαθμούς κελσίου επηρέασε την λειτουργία δύο διακοπτών μεσαίας και υπερυψυλής τάσης που βρίσκονται έξω από το εργοστάσιο στον υποσταθμό του ΑΗΣ και που ρυθμίζουν την ομαλή λειτουργία του δικτύου των 150.000 και 400.000 volt . Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τεθεί αρχικά εκτός λειτουργίας η 3η  μονάδα και στην συνέχεια η βλάβη αυτή να συμπαρασύρει και την λειτουργία της 4ης.  Δεκατέσσερις χιλιάδες νοικοκυριά αυτή την ώρα  έχουν μείνει χωρίς θέρμανση με τις θερμοκρασίες στην πόλη να αγγίζουν το πρωί τους -12 βαθμούς κελσίου. Oι δύο μονάδες της ΔΕΗ έδιναν 100 θερμικά Mw  για την θέρμανση της πόλης ενώ όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας Γιώργος Κάλφας στο ΑΠΕ ΜΠΕ «αυτή την στιγμή προσπαθούμε να κρατήσουμε τα 50.000 χλμ του δικτύου διανομής τηλεθέρμανσης σε χλιαρό επίπεδο για να μην πάθουμε ζημιά λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών βάζοντας σε λειτουργία το λέβητα πετρελαίου ισχύος 25 θερμικών Mw και χρησιμοποιώντας τις  δεξαμενές αποθήκευσης θερμότητας  που διαθέτουμε.

Αυτή την ώρα τεχνικοί της ΔΕΗ εργάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες τόσο στον εξωτερικό χώρο του υποσταθμού που ρυθμίζει τα δίκτυα υπερυψυλής τάσης όσο και εντός του εργοστασίου για την αποκατάσταση του προβλήματος. Σύμφωνα με τον διευθυντή του ΑΗΣ Καρδιάς Βασίλη  Τσίγκα  αναμένεται «μέχρι το μεσημέρι να έχει αποκατασταθεί το πρόβλημα στην 3η μονάδα και να τεθεί σε λειτουργία ενώ είναι άγνωστο ακόμη για το τι θα συμβεί με την αποκατάσταση της βλάβης στην 4η μονάδα».  

Όπως δηλώνουν οι τεχνικοί της τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας η επαναλειτουργία της 3ης μονάδας του ΑΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ θα αποκαταστήσει  κατά ένα μέρος την ομαλή λειτουργία της τηλεθέρμανσης στο μεγαλύτερο μέρος της πόλης. 

πηγη:ΑΠΕ ΜΠΕ| Σ ΚΟΥΤΑΒΑς

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 08 Ιανουαρίου 2017 10:55