Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017 23:51

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η 1η αποστολή της ‘Πανδώρας’ σε διεθνή μουσικό φεστιβάλ στην Πολωνία

Στα μέσα Ιουνίου η δημοτική φιλαρμονική της Κοζάνης 'Πανδώρα' πρόκειται να συμμετάσχει σε μουσικό φεστιβάλ στην πόλη Ρίμπνικ της Πολωνίας


Το vetonews.gr συνομίλησε με τον αρχιμουσικό της 'Πανδώρας' Νίκο Χρυσοχόου για αυτήν την αποστολή.

«Ο διαγωνισμός γίνεται για 25 χρόνια , έχουν συμμετάσχει παραπάνω από 350 φιλαρμονικές το έχουν παρακολουθήσει πάνω από 70.000 θεατές. Οι φιλαρμονικές που πάρουν μέρος στον φετινό διαγωνισμό είναι Αυστρία, Βέλγιο, Λευκορωσία, Βουλγαρία, Κίνα, Τσεχία, Ολλανδία, Γερμανία, Λιθουανία, Ρουμανία, Σλοβακία, Ελβετία, Ουκρανία, Ιταλία, Ουγγαρία, Δανία, Ρωσία, Αμερική, Μάλτα, Ιρλανδία, Ισπανία, Γαλλία, Ελλάδα -Κοζάνη και βέβαια η Πολωνία.

Το φεστιβάλ έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και διαρκεί τέσσερις ημέρες. Ο διαγωνισμός γίνεται σε τέσσερις φάσεις. Η πρώτη φάση είναι ο διαγωνισμός φιλαρμονικών, η δεύτερη είναι παρέλαση με εμβατήρια από την πόλη της κάθε φιλαρμονικής και άλλα τρία που δίνει η διοργάνωση. Η τρίτη φάση περιλαμβάνει διαγωνισμό για σολίστ και η τέταρτη φάση είναι ακρόαση των φιλαρμονικών στο ευρύ κοινό.»

«Τα κομμάτια που επιλέξαμε είναι αρκετά με πιο ξεχωριστά το 'INCHON Robert W. Smith', ' II Carnavale di Venezia John Tsanakas', 'Moment For Morricone Ennio Morricone' .»

Να σημειωθεί πως τα μέλη της φιλαρμονικής έχουν ήδη αρχίσει τις πρόβες για αυτήν την αποστολή και χαίρονται που τους δόθηκε αυτή η ευκαιρία.
Μερόπη Βαχτσεβάνου

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 29 Απριλίου 2017 00:01