Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017 08:38

Συναντήσεις της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ με τον Περιφερειάρχη Θόδωρο Καρυπίδη και τον Δήμαρχο Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη

Με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Θόδωρο Καρυπίδη και τον Δήμαρχο Κοζάνης κ. Λευτέρη Ιωαννίδη, συναντήθηκε η γραμματεία του συντονιστικού της νεοεκλεγείσας Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης.

 

Με αυτό τον τρόπο ξεκίνησε να υλοποιείται η απόφαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ, για σειρά συναντήσεων με φορείς και συλλογικότητες της περιοχής, με στόχο τη συμπόρευση του κόμματος με την κοινωνία και θα περιλαμβάνει συναντήσεις και με τους άλλους Δήμους της Π.Ε.Κοζάνης, τα επιμελητήρια, τα εργατικά κέντρα κ.α.

Οι συναντήσεις εκτός από τον εθιμοτυπικό τους χαρακτήρα στα πλαίσια της γνωριμίας, είχαν και ουσιαστικό περιεχόμενο, μιας και τέθηκαν σε πρώτη φάση, οι στόχοι και οι θέσεις του κόμματος, για τα μείζονα ζητήματα της περιοχής μας και τα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της.

Θεσμικά θέματα της αυτοδιοίκησης α’ & β’ βαθμού καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, μονοπώλησαν σχεδόν στις συζητήσεις, αφού ο διάλογος στα πλαίσια της διαβούλευσης για την αλλαγή του Νόμου ‘’Καλλικράτη’’ βρίσκεται στην ατζέντα της κυβέρνησης το αμέσως επόμενο διάστημα.

Η συμμετοχή στη διαμόρφωση του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Σχεδίου με στόχο την παραγωγική ανασυγκρότηση που περισσότερο από κάθε άλλη περιφέρεια της χώρας, έχει ανάγκη η Δυτική Μακεδονία, αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης και συμφωνίας.

Σε πάρα πολύ καλό κλίμα έγινε η συζήτηση με το Δήμαρχο Κοζάνης. Στη συνάντηση συμμετείχαν και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Αντώνης Κύρινας, καθώς και οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Βαλαής, Κώστας Δεσποτίδης, Τέλης Πουτακίδης, και Κώστας Βακουφτσής που αναφέρθηκαν στις προτεραιότητες του Δήμου. Συζήτηση έγινε και για το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης, που έχει ιδιαίτερη σημασία για τη Δυτική Μακεδονία.

Στη συζήτηση με τον Περιφερειάρχη Θόδωρο Καρυπίδη, έγινε συζήτηση για τον τρόπο διαμόρφωσης του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Σχεδίου που θα υποβληθεί στην Κυβέρνηση, η οργάνωση της επίσκεψης του Πρωθυπουργού και το Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας που παίρνει σάρκα και οστά. Το ΤΑΔΥΜ θα αποτελέσει ένα Περιφερειακό Χρηματοδοτικό Μέσο που θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις της περιοχής και θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.

 

Γραφείο Τύπου

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017 08:42