Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017 12:49

Εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Κοζάνης με θέμα «Οστεοπόρωση, από τη Θεωρία στην Πράξη. Δεν εγκαταλείπω, ζω ενεργά»

Μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετοχή  είχε η εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Κοζάνης με θέμα «Οστεοπόρωση, από τη Θεωρία στην Πράξη. Δεν εγκαταλείπω, ζω ενεργά».

Κατά τη διάρκεια πραγματοποιήθηκαν  και ενδεικτικές ασκήσεις φυσιοθεραπείας.

Την εκδήλωση, συνδιοργάνωσαν η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Κοινωνικής Πρόνοιας και Μέριμνας Δ. Κοζάνης, το Π.Τ Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Δυτ. Μακεδονίας, ο Σύλλογος Γενικών Οικογενειακών Ιατρών Δυτ. Μακεδονίας και το Π.Τ Δυτικής Μακεδονίας του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσιοθεραπευτών.

Ομιλητής ήταν ο Γενικός Γιατρός/ Επιμελητής Α’, Πρόεδρος του Συλλόγου Γενικών Οικογενειακών Ιατρών Δυτικής Μακεδονίας Εμμανουήλ Χατζημανώλης ενώ την εκτέλεση των ασκήσεων φυσιοθεραπείας παρουσίασε ο Φυσιοθεραπευτής Σταύρος Κιουρκτζόγλου. 

Χαιρετισμούς στην εκδήλωση έκαναν ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Κοινωνικής Προστασίας Μανόλης Κουτσοσίμος, η Πρόεδρος του ΣΚΛΕ ΠΤ Δυτικής Μακεδονίας Αναστασία Βαβλιάρα και ο Πρόεδρος ΠΤ Δυτικής Μακεδονίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσιοθεραπευτών Αθανάσιος Ματιάκης.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των ηλικιωμένων ατόμων και των οικογενειών τους για θέματα υγείας που σχετίζονται με την πρόληψη και διαχείριση της οστεοπόρωσης και των πτώσεων καθώς και η ανάπτυξη της πρωτογενούς πρόληψης για την αποφυγή των πτώσεων στην τρίτη ηλικία και ιδιαίτερα σε επίπεδο Αγωγής Υγείας (αλλαγή στάσεων και συνηθειών, υιοθέτηση υγιούς τρόπου ζωής, τροποποίηση συμπεριφορών)

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος του Υπουργείου Υγείας «Οργάνωση και Ανάπτυξη Εθνικού Πιλοτικού Προγράμματος Προαγωγής της Υγείας των Ηλικιωμένων Ατόμων – ΗΠΙΟΝΗ» Το αναφερόμενο πρόγραμμα, το οποίο έχει εθνική εμβέλεια και πιλοτικό χαρακτήρα, προκειμένου να διαμορφωθούν τα δίκτυα των συνεργαζόμενων φορέων σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο και να εδραιωθούν οι διαδικασίες εκείνες που θα θεμελιώσουν την καθιέρωση και συνέχισή του για τα επόμενα έτη με διαφορετικό θέμα κάθε έτος.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017 12:51