Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017 10:43

Η πρώην πρόεδρος του ΟΑΠΝ προς τον δήμαρχο: "Δεν έχουμε την πολυτέλεια πειραματισμών στο Δήμο - Τα στελέχη είναι εκείνα που πρέπει να βοηθούν το Δήμο και όχι ο Δήμος να βοηθά κάποιους να γίνουν στελέχη"

Από  θέση  αρχής  δεν  διαφωνώ  με  τις  εναλλαγές προσώπων σε θέσεις ευθύνης  του Δήμου, όμως διαφωνώ  με τη  διαδικασία  και  τα κριτήρια  επιλογής που υιοθετήθηκαν  και αυτά δεν αφορούν  μόνο  στη δική μου αντικατάσταση.

Δεν έχουμε την πολυτέλεια πειραματισμών στο Δήμο. Οι καιροί είναι δύσκολοι, γι’ αυτό όσοι επιλέγονται σε θέσεις ευθύνης πρέπει να έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητα και την παραγωγικότητας τους στην ΠΡΑΞΗ , στην κοινωνία ή στο Δήμο. Αυτό πρέπει να’ ναι το πρώτιστο κριτήριο και όλα τα άλλα έρχονται δεύτερα. Τα στελέχη είναι εκείνα που πρέπει να βοηθούν το Δήμο και όχι ο Δήμος  να βοηθά κάποιους να γίνουν στελέχη.

Στον  Πολιτισμό  και  στον  Αθλητισμό  έγινε  έργο, φίλοι  και εχθροί  το αναγνωρίζουν,  όταν έχεις  να  αντιμετωπίσεις  όμως  δεκάδες  μικρά  κατεστημένα, δεκάδες  μικροσυμφέροντα, τοπικισμούς,  αποκλειστικότητες ,  λαϊκισμούς  και  κατεστημένες   νοοτροπίες  δεν αλλάζουν εύκολα τα πράγματα , αν δεν σπάσεις αυγά.  

Κι ο απολογισμός που θα δώσω στη δημοσιότητα ως απερχόμενος πρόεδρος- αφού για λόγους αρχής κατατεθεί πρώτα στο ΔΣ του ΟΑΠΝ  για ενημέρωση του-, αυτό θα αποδεικνύει , ταυτοχρόνως όμως θα καταδεικνύει ότι με ελάχιστα χρήματα σε σχέση με άλλες εποχές,  17.000 ευρώ μόνο δαπανήθηκαν για το σύνολο των πολιτιστικών  δράσεων-  πλην της Αποκριάς-  που εκπόνησε ο ΟΑΠΝ μέσα στο 2016 . Είχαμε τη  μεγαλύτερη  παραγωγή  έργου μέσα από μια θεαματική ανάπτυξη όλων των δομών που διαχειριζόμαστε (Ωδείο, Πανδώρα, Εικαστικό). 

Τον τελευταίο μόνο χρόνο σε συνεργασία και με άλλους  φορείς υλοποιήσαμε  περισσότερες από  200 δράσεις πολιτισμού καλύπτοντας  τις τέσσερις μεγάλες ενότητες Αποκριά, Γιορτές Πολυγλωσσίας, Λασσάνεια και  Χριστούγεννα  όπως και  άλλες  στιγμές  στον κύκλο του χρόνου .  Το ίδιο πλούσιο έργο παρουσιάστηκε και στον Αθλητισμό  τόσα σε έργα υποδομής όσο και σε αθλητικές διοργανώσεις. 

Για την επιτυχία των ανωτέρω συνέβαλαν πολλοί. Ευχαριστώ  μέσα από την καρδιά μου το Προσωπικό του ΟΑΠΝ  για το ζήλο που επέδειξε, τα μέλη του Δ.Σ. για τη συνεργασία τους καθώς και τις εκατοντάδες των πολιτών που βοήθησαν και στήριξαν εθελοντικά όλες τις δράσεις του Οργανισμού.

Εύχομαι στον ΟΑΠΝ  να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και να προάγει τα θέματα για τα οποία ανοίξαμε καινούριους και πρωτοποριακούς δρόμους.

Φανή Φτάκα

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017 10:53