Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2017 16:29

Η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας για τα διόδια του Αλιάκμονα

Στη λήψη απόφασης για την ανάληψη συγκεκριμένων ενεργειών, με στόχο την ανάσχεση  Κατασκευής Σταθμού Διοδίων Αλιάκμονα επί του Κάθετου Άξονα της

Εγνατίας οδού «Σιάτιστα – Ιεροπηγή Κρυσταλλοπηγή» προχώρησε το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, κατά την τελευταία του συνεδρίαση.

 Το Περιφερειακό Συμβούλιο στη συνεδρίασή του της 31ης Ιανουαρίου 2017 αποφάσισε ομόφωνα:

  1. Να εκφράσει την απόλυτη αντίθεσή του στην εγκατάσταση νέων σταθμών διοδίων, στον κάθετο άξονα Σιάτιστα- Κρυσταλλοπηγή και συγκεκριμένα στη θέση Αλιάκμoνας, όπως και στην Εγνατία οδό και στη θέση Βενέτικος, οδηγώντας στην πλήρη απομόνωση την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, τέμνοντας ταυτόχρονα το Δήμο Βοΐου, αυξάνοντας έτσι τους σταθμούς διοδίων συνολικά σε πέντε.

Το σκεπτικό του Περιφερειακού Συμβουλίου εδράζεται στη βάσιμη υπόθεση ότι σε μια περιοχή που πλήττεται από την ανεργία, η εγκατάσταση των σταθμών διοδίων και κατ’ επέκταση η προσπάθεια αποφυγής αυτών από τους οδηγούς,  θα οδηγήσει σε επιβάρυνση του παλαιού επαρχιακού και εθνικού δικτύου, καθιστώντας επισφαλείς τις μεταφορές ανθρώπων και αγαθών.

  1. Να μην δεχθεί την ετεροβαρή επιβάρυνση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σε σχέση με άλλες Περιφέρειες, καθώς ο σταθμός διοδίων στην Ιεροπηγή υπερκαλύπτει τη συμμετοχή της Περιφέρειάς μας στο Εθνικό κόστος μεταφορών.
  2. Να αποτρέψει τις επιπτώσεις που θα προκύψουν από την εγκατάσταση νέων σταθμών, δηλαδή τη μείωση της επισκεψιμότητας, την αύξηση του κόστους μετακινήσεων των Δυτικομακεδόνων και το μεγάλο κόστος συντήρησης των επαρχιακών δρόμων.
  3. Να αναθέσει τη σύνταξη μελέτης κόστους - οφέλους, με την καθοδήγηση του ΤΕΕ/ Παραρτήματος Δυτικής Μακεδονίας.
  4. Να εξουσιοδοτήσει τον Περιφερειάρχη, σε συνεργασία με τους Βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας και ταυτόχρονα τους Δημάρχους των περιοχών που πλήττονται άμεσα, να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες με παράσταση στα υπουργεία Οικονομικών και Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, για αποτροπή της παραπάνω εγκατάστασης.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2017 16:31