Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016 21:45

Κοζάνη: «Tα νερά και η ενέργεια δεν πωλούνται» αποφάσισε το Περιφερειακό συμβούλιο δυτικής Μακεδονίας

 Tα νερά και η ενέργεια είναι δημόσια αγαθά, δεν πωλούνται ούτε εκποιούνται  δήλωσε ο περιφερειάρχης Θόδωρος Καρυπίδης προσερχόμενος στην συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας όπου συνεδρίασε με θέμα την μεταφορά του 34% της ΔΕΗ  στη ν εταιρία Δημοσίων Συμμετοχών.

 Το περιφερειακό συμβούλιο μετά από εισήγηση της αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας Περιβάλλοντος και μεταφορών Ελισάβετ Παναγιωτίδου αποφάσισε κατά πλειοψηφία να εκφράσει την  πλήρη διαφωνία του με την μεταφορά του ποσοστού της ΔΕΗ  στην θυγατρική εταιρία Δημοσιών Μεταφορών ΕΔΙΣ,  να προβεί σε πρωτοφανείς δυναμικές κινητοποιήσεις σε περίπτωση πώλησης τουλάχιστον μια μετοχής της ΔΕΗ είτε από το 17% του ΤΑΙΠΕΔ είτε από το 34% του Ε.ΔΗ.Σ .

Η απόφαση του Περιφερειακού συμβουλίου που ψηφίστηκε μόνο από την παράταξη του περιφερειάρχη και αναφέρει ότι η Περιφέρεια θα πρωτοστατήσει σε κάθε μορφής ακινητοποίησης που θα αποφασιστεί από τους εργαζόμενους τους κοινωνικούς φορείς τις συλλογικότητες  και τα συνδικάτα  στο χώρο της ΔΕΗ.

Η ατμόσφαιρα στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου ήταν ηλεκτρισμένη με τους συνδικαλισΜΠΕτές και εργαζόμενους  στο χώρο της ΔΕΗ να διαπληκτίζονται λεκτικά όταν ανέβηκε στο βήμα ο βο6υλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μίμης Δημητριάδης και στην συνέχεια όταν πήρε το λόγο ο βουλευτής και περιφερειακός σύμβουλος Θεμης Μουμουλίδης.  

πηγη:ΑΠΕ ΜΠΕ ΣΚ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016 21:50