Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015 01:57

Ο ελληνικός Κινηματογράφος ‘ζωντάνεψε’ στην Αίθουσα Τέχνης Κοζάνης (video-photo)

Ρεπορτάζ Μερόπη Βαχτσεβάνου Ένα νοσταλγικό μουσικό ταξίδι, μέσα στην ονειρική χώρα των αγαπημένων τραγουδιών του Ελληνικού Κινηματογράφου,

όπως αυτά ξεπήδησαν     μέσα από τις ξεκαρδιστικές κωμωδίες, τα συγκινητικά δράματα και τα απολαυστικά μιούζικαλ των ταινιών του «παλιού, καλού Σινεμά!.», παρακολούθησε πλήθος κόσμου το βράδυ της Κυριακής στην αίθουσα τέχνης Κοζάνης.
Στην μεγάλη εκδήλωση που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Οι Μακεδνοί» με την υποστήριξη του ΟΑΠΝ και των χορηγών επικοινωνίας, συμμετείχαν χορωδίες των Πολιτιστικών Συλλόγων Αγίου Αθανασίου Κοζάνης(Ενηλίκων και Παιδική), Καρυδίτσας «Ο Γαύρος», Κρόκου «Ιωακείμ Λιούλιας», Κάτω Κώμης, Λιβαδερού, και Νέας Χαραυγής. Την Μουσική Επιμέλεια ανέλαβε ο Βαγγέλης Βέττας,
την Σκηνοθεσία ο Γιάννης Καραχισαρίδης και την Επιμέλεια οπτικού υλικού ο Νικόλαος Κέφαλος.
Ο ελληνικός κινηματογράφος χωρίζεται σε τρεις μεγάλες περιόδους. Η δεύτερη ξεκίνησε μετά τον πόλεμο και έσβησε την δεκαετία του '80. Έσβησε όταν εμφανίστηκε η τηλεόραση και το κοινό αποσύρθηκε σταδιακά από τον κινηματογράφο.
Πολλές αίθουσες έκλεισαν και οι μεγάλες εταιρίες παραγωγής δεν μπορούσαν να τα βγάλουν πέρα. Αλλά το σημαντικότερο ήταν μια μεγάλη γενιά των ηθοποιών έφυγε από το προσκήνιο. Αμέσως μετά την μεταπολίτευση ο ακμάζων ακόμη ψυχαγωγικός κινηματογράφος έπεσε στη δυσμένεια των ιδεολόγων και κατακρίθηκε από την πνευματική ηγεσία εκείνης της εποχής. Γιατί τότε –σε περίοδο ραγδαίας πολιτικοποίησης- οι διανοούμενοι πίστευαν ότι η τέχνη θα έπρεπε να είναι αποκλειστικά στρατευμένη.
Η ψυχαγωγία βρέθηκε στο στόχαστρο και ο παλιός κινηματογράφος πέρασε σταδιακά στο περιθώριο. Όμως η ιστορία στάθηκε δίκαιη απέναντί του. Και όταν πέρασε η περιφρόνηση επανήλθε στις μνήμες μας μέσα από την τηλεόραση.
Πλέον και οι νεότερες γενιές έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το ιδιαίτερο τρόπο γραφής των σεναριογράφων όπως ο Σακελάριος , ο Γιανακόπουλο, Δαλιανίδης κ.α. , αλλά και να ακούσουν τα τραγούδια που έγραψαν οι μεγάλοι της εποχής εκείνης για τις ταινίες.
Στο τέλος της ευχάριστης εκδήλωσης , οι σύλλογοι μεταξύ τους αντάλλαξαν δώρα και ευχήθηκαν σύντομα να ανταμώσουν ξανά.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015 02:10

Πολυμέσα