Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2024 15:21

Σκότωσαν και τεμάχισαν 4 άλογα στην Σαμαρίνα Γρεβενών

Μένα μακάβριο θέαμα βρέθηκε αντιμέτωπος ιδιοκτήτης των τεσσάρων αλόγων στην περιοχή Σαμαρίνας Γρεβενών.

Βρήκε τα άλογά του σκοτωμένα από πυροβόλο όπλο ενώ σε τρία από αυτά φαίνεται ότι οι δράστες αφού πρώτα τα τεμάχισαν πήραν τα μέλη τους. Ο Κτηνίατρος Φώτης Αμπατζίδης που μετά από εντολή του Εισαγγελέα Γρεβενών έκανε αυτοψία στο χώρο που βρέθηκαν σκοτωμένα τα άλογα, διαπίστωσε ότι όλα έφεραν μεγάλα τραύματα από πυροβόλο όπλο ενώ στα τρία από αυτά, οι δράστες αφαίρεσαν τα πόδια και την ωμοπλάτη. Σύμφωνα με τον κτηνίατρο που μίλησε στο ΑΠΕ ΜΠΕ, «οι δράστες ήταν επαγγελματίες πλήρως  εξοπλισμένοι,  ο τεμαχισμός των ζώων έγινε με χειρουργική ακρίβεια,  και εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι γνώριζαν αρκετά καλά την ανατομία ζώου». Ο κ. Αμπατζίδης επισημαίνει ότι τα πόδια και την ωμοπλάτη που αφαίρεσαν οι δράστες «είναι εκείνα τα σημεία όπου το άλογο διαθέτει πλούσια μυϊκή μάζα». Το τέταρτο άλογο το οποίο δεν πρόλαβαν να τεμαχίσουν έφερε ένα διαμπερές τραύμα στην κοιλιακή χώρα από μονόβολο φυσίγγι που χρησιμοποιούν στο κυνήγι αγριογούρουνου.

Φαίνεται ότι οι δράστες από το σημείο που έβοσκαν τα ζώα κατάφεραν να τα οδηγήσουν σένα παλιό περιφραγμένο μαντρί όπου στην συνέχεια τα πυροβόλησαν σχεδόν εξ επαφής.

Σύμφωνα με την αστυνομία που έφθασε στο σημείο μετά από ενημέρωση του ιδιοκτήτη στο χώρο βρέθηκαν πολλά φυσίγγια κυνηγετικού όπλου, ενώ στην συνέχεια ο ιδιοκτήτης των αλόγων  για το φρικτό περιστατικό κατάθεσε μήνυση στο αστυνομικό τμήμα Πολυνερίου.  

πηγη: ΑΠΕ ΜΠΕ Σπύρος Κουταβας

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2024 15:23