Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017 14:55

Συνελήφθη 58χρονος στα Γρεβενα που κατείχε δεκάδες αρχαία αντικείμενα και νομίσματα

Αρχαία νομίσματα και μεγάλο αριθμό αντικειμένων, ιδιαίτερης αρχαιολογικής και επιστημονικής αξίας, εντόπισαν οι αστυνομικοί στην κατοικία και στην επαγγελματική στέγη που διέθετε 58χρονος στα Γρεβενά.

 

Οι αστυνομικές αρχές, μετά από έρευνα και αξιοποιώντας πληροφορίες, προχώρησαν σε επιχείρηση, με ταυτόχρονους ελέγχους σε δύο σπίτια και την επαγγελματική στέγη που διαθέτει ο 58χρονος στην πόλη των Γρεβενών.

Εντόπισαν πλούσια συλλογή, που περιλαμβάνει 302 αρχαία αντικείμενα και νομίσματα, που χρονολογούνται στους ελληνιστικούς, ρωμαϊκούς, βυζαντινούς και νεότερους χρόνους. Πιο συγκεκριμένα, κατασχέθηκαν 263 χάλκινα νομίσματα ελληνιστικών, ρωμαϊκών, βυζαντινών και νεότερων χρόνων, δακτυλίδια και κρίκοι πού ανάγονται στους βυζαντινούς χρόνους, καθώς και εργαλεία που ανάγονται στους προϊστορικούς χρόνους.

Στην κατοικία του 58χρονου, εκτός από τα αρχαία, οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο ανιχνευτές μετάλλων, φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, μια ξιφολόγχη και δύο όπλα. Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί ο χρόνος απόκτησης των αρχαίων αντικειμένων.

Τα ευρήματα, που έχουν κατασχεθεί, θα παραδοθούν στην Αρχαιολογική Υπηρεσία Γρεβενών, ενώ σε βάρος του 58χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί Αρχαιοτήτων και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, καθώς και για παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

πηγη:ΑΠΕ ΜΠΕ | Σ ΚΟΥΤ

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017 14:58